ΒΙΝΤΕΟ: Μπήκε στην νέα «Χ»ρονιά με το αριστερό η Παναχαϊκή

του Περικλή Παπαρίζου

Πρεμιέρα στην φετινή Super League 2 έκανε η Παναχαϊκή, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς, καθώς έμεινε στο 1-1 με τα Τρίκαλα στην Αγυιά. Το γκολ για την Παναχαϊκή ήρθε στο πρώτο ημίχρονο έπειτα από κεφαλιά του Μπάτροβιτς στο 17ο , ενώ για τα Τρίκαλα σκόρερ ήταν στο δεύτερο μέρος ο Ευθυμίου στο 79’, δίνοντας έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας στους φιλοξενούμενους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα παιχνίδι και ένα πρωτάθλημα γενικότερα ειδικών συνθηκών, που φάνηκε και εντός του γηπέδου με τους παίκτες να μένουν και από δυνάμεις.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν είχαν κάτι το αξιόλογο να δείξουν, καθώς η Παναχαϊκή είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού δεν κατάφερε να το μεταφράσει αυτό σε κάποια καλή φάση, ενώ τα Τρίκαλα έδωσαν εξαρχής τον χώρο στους γηπεδούχους και περίμεναν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Στο 17ο λεπτό όμως οι «κοκκινόμαυροι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, καθώς έπειτα από την μεγάλη μπαλιά του Γιούση ο Αραβίδης με μία βρήκε τον Μπάτροβιτς και αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-0.Έπειτα από το γκολ ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν ελάχιστες στιγμές να δημιουργήσουν κάτι καλό μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά στο τέλος του ημιχρόνου ήρθε και η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους, καθώς έπειτα από ένα αχρείαστο φάουλ του Ανάκογλου, που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα, ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε το φάουλ ο Σταματής έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Σούλη να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση, κρατώντας έτσι το 1-0 για την Παναχαϊκή.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλοί μπήκαν πολύ δυνατά, και στο 49’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου η μπάλα βρήκε στο τοίχος, και βρέθηκε στα πόδια του Σουλιώτη που ήταν μέσα στην μικρή περιοχή και προσπάθησε να κάνει το πλασέ, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων έπεσε ταχύτατα στα πόδια του σέντερ μπακ το φιλοξενούμενων και μπλόκαρε την μπάλα. Μάλιστα η ομάδα των Τρικάλων συνέχισε να απειλεί, και στο 65’ έπειτα και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου, ο Σουλιώτης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν στους παίκτες της Παναχαϊκής ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Στο 67’ ήταν η σειρά των «κοκκινόμαυρων» να απειλήσουν έπειτα από σέντρα του Σταμόπουλου ο νεαρός Παπαδόπουλος έπιασε ένα όμορφο σουτ στην κίνηση, όμως ο Γιακουμής είχε εξαιρετική τοποθέτηση και έστειλε την μπάλα κόρνερ.Και πάλι όμως στο 75’ οι Θεσσαλοί απείλησαν για ακόμη μια φορά την εστία του Σούλη, όταν ο Σιλβάνο, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, έκανε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 79’ όμως τα Τρίκαλα κατάφεραν και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, καθώς έπειτα από σέντρα που έγινε από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους και ο ξεχασμένος Ευθυμίου με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-1.Στο 90’ οι γηπεδούχοι μπήκαν στην περιοχή και προσπάθησαν να βρουν το γκολ, όμως το σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε αρκετά άουτ.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής(Νίκος Παπαδόπουλος): Σούλης, Αποστολόπουλος(83’ Πλιάτσικας), Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου(55’ Αργυρόπουλος), Αραβίδης, Μπάτροβιτς(83’ Τσερούτι), Γιούσης(55’ Παπαδόπουλος), Κουσκουνάς

Η ενδεκάδα των Τρικάλων(Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Παπαγεωργίου, Σταματής, Σκόνδρας(75’ Σιλβάνο), Ντιαλόσι, Αλμπάανης(65’ Ευθυμίου), Νιάρος, Πέλκας(87’ Ζόγκος)

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Θεσσαλία)

Με βοηθούς: Λιόντος, Θανασιάς (Ηπείρου)

4ος διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)