Αχαΐα: Στη μάχη με τον χιονιά η Πυροσβεστική

Σε αυξημένη γενική ετοιμότητα έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αχαΐα και στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν από την κακοκαιρία.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Στην Αχαΐα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος, στρέφουν την προσοχή τους κατά κύριο λόγο στις ορεινές περιοχές του Νομού, εκεί όπου σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία, τα οποία συνεχώς επικαιροποιούνται και έχουν στη διάθεσή τους, φέρεται να χτυπήσει ο χιονιάς. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις, μάλιστα δίνουν, εκδήλωση κατά τόπους βροχοπτώσεων.
Οπως πληροφορείται η «Π», ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής, αφορά στη συνολική διαχείριση, αντιμετώπιση και άμεση επέμβαση, είτε εξαιτίας σφοδρών χιονοπτώσεων, είτε λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

 

6Η ΕΜΑΚ
Σε επιφυλακή μεταξύ των υπηρεσιών της πρώτης γραμμής βρίσκεται και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας. Εκτός από τα εξειδικευμένα και άρτια εκπαιδευμένα για δύσκολες καταστάσεις στελέχη της, διαθέτει και το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Διαρκής είναι η επαφή των επιτελών του τοπικού Πυροσβεστικού Σώματος, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Αχαΐας, Αιτωλοκαρνανίας και Ηλείας. Συνεχής είναι και η επικοινωνία με τους παραχωρησιούχους της Ολύμπιας και Ιόνιας οδού, με στόχο την άμεση επέμβαση, σε τυχόν περιπτώσεις εκδήλωσης συμβάντων.
Χθες το μεσημέρι στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο προετοιμασίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών συνεκλήθη το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΝΟ), με εντολή του δήμαρχου Θανάση Παπαδόπουλου.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ 6
Επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας. Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι, στα οχήματα που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό ορεινό δίκτυο, για την αποτροπή – απαγόρευση μετάβασης σε χιονισμένους προορισμούς. Οσοι κάνουν χρήση του κωδικού 6 για να πάνε στα χιόνια, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μετακίνηση για πεζοπορία ή ατομική άθληση ισχύει για κοντινές αποστάσεις, συνεπώς εάν θέλετε να μεταβείτε στα χιόνια θα πρέπει να είστε κάτοικοι του δήμου στον οποίο κινείστε.

 

ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ