ΠΑΤΡΑ: Ο Χαρ. Γώγος παρατηρεί «παντού συνωστισμό» – Μία-μία και σιγά-σιγά θ’ ανοίγουν οι δραστηριότητες – Γρίφος η Πρωτοχρονιά!

Σήμερα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου καθώς ο συγκεκριμένος τομέας στενάζει οικονομικά από το διαρκές λουκέτο και σταδιακά θα ανάβει το πράσινο φως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την άρση απαγορεύσεων και το άνοιγμα οικονομικών ή άλλων δραστηριοτήτων.
Οπως δηλώνει  το μέλος της Επιτροπής καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος «οι καμπύλες νέων κρουσμάτων, νοσηλειών και διασωληνωμένων είναι βελτιωμένες» αλλά προσθέτει ότι:
«Δεν έχουμε ακόμα τα αποτελέσματα της Πρωτοχρονιάς και της υπόλοιπης εορταστικής περιόδου. Μία-μία και σιγά-σιγά να ανοίγουν οι δραστηριότητες. Το αν θα δοθεί προτεραιότητα στις οικονομικές ή στις εκπαιδευτικές είναι θέμα που θα αποφασίσει η Κυβέρνηση. Πιθανόν είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο πρώτο που έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα. Αυτό δεν θα το πετύχουμε με τις εικόνες που καταγράφονται στους δρόμους, στις πλατείες, προ ημερών που είχαμε καλοκαιρία στις παραλίες, στις περιοχές περιπάτου κ.ά. Παντού παρατηρείται συνωστισμός. Ο κόσμος πρέπει να κυκλοφορεί για να εκτονώνεται, όχι όμως σε συνθήκες συνωστισμού. Αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Επίσης, τώρα που θα μαζευτούμε σε κλειστούς χώρους λόγω χαμηλής θερμοκρασίας πρέπει οι χώροι να εξαερίζονται. Αυτό είναι καθοριστικό».