Tο ελληνικό σνακ που φτιάχνει τη διάθεση και δυναμώνει τα οστά

Το παστέλι ή sesame bar όπως το αποκαλούν οι ξένοι, είναι ένα γλυκό που φτιάχνεται στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται στους γάμους σε πολλά ελληνικά νησιά καθώς συμβολίζει τη γονιμότητα.

Η διατροφική αξία του παστελιού είναι υψηλή καθιστώντας το ως μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε για ένα γλυκό σνακ.

Η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο συμβάλλει στη διαμόρφωση και ενίσχυση των οστών.

Παράλληλα περιέχει απαραίτητα λιπαρά για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και βελτίωση της διάθεσης.

Κάθε μερίδα του καλύπτει το 7,6% της απαραίτητης ημερήσιας ενέργειας με 153 θερμίδες.

Πηγή: Easy Cooking. Το Easy Cooking είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, για την ανάπτυξη ενός βιβλίου Μαγειρικής για σπουδαστές με Νοητική Αναπηρία.