Γερμανία: Αδιανόητα επί του παρόντος τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων κορονοϊού, λέει ο Ιατρικός Σύλλογος

Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι επί του παρόντος αδιανόητα, κατά την πρόεδρο του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου.

“Τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι αδιανότητα επί του παρόντος. Ανησυχώ πολύ για τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού. Απαιτούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ιδίως για τις νέες μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού”, τόνισε σήμερα η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου “Marburger Bund”, Σουζάνε Γιόνα στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR2.

“Σοκάρομαι ως γιατρός όταν ακούω κάποιους να συζητούν για χαλάρωση των μέτρων, σαν να επρόκειτο μόνο για την σωστή προστασία των ηλικιωμένων πολιτών και μετά όλα θα μπορούσαν να συνεχιστούν όπως πριν από τον κορονοϊό. Στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 60 και 79 ετών έχουν ήδη πεθάνει 11.000 άνθρωποι. Ως γιατρό με πονάει να αποδεχτώ τη μοίρα τους. Εκτός τούτου, γίνεται πολύ μικρή συζήτηση για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της μόλυνσης από τον Covid 19”, πρόσθεσε η Γιόνα.

Η πρόεδρος του ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του προέδρου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ζήτησε χτες από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) “να σκεφτεί τα σενάρια χαλάρωσης, επειδή το τρέχον lockdown δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ