Τέρμα πια στην απαξίωση και την υποκρισία – Όχι στη διάλυση των Νοσοκομείων

Από τους βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

“Ενώσαμε και εμείς τη φωνή μας με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, το προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς της Αιγιάλειας , στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου, χθες Δευτέρα 11.1.2021, για την μετακίνηση Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Αιγίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο), προκειμένου να ενισχυθούν τα χειρουργεία του.

Είχαμε την ευκαιρία, μέσω συνεργατών μας, να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά έμπρακτα την συμπαράστασή μας και την έντονη ανησυχία μας για την περαιτέρω αποδυνάμωση του Νοσοκομείου της πόλης του Αιγίου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινηθεί στο ΠΓΝΠ και δεύτερος Αναισθησιολόγος, σε διάστημα δυο μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την μετακίνηση αυτή, ουσιαστικά καταργείται η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα στο νοσοκομείο, καθώς είναι αδύνατο να λειτουργήσει επαρκώς το Αναισθησιολογικό Τμήμα με δύο ιατρούς, με όποιο επακόλουθο έχει αυτό για την υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας.

Οι μετακινήσεις των γιατρών έρχονται να προστεθούν στο ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Αιγίου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά, καλύπτοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ανατολικής Αχαΐας και προγραμματίζεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid, εάν χρειαστεί, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕ.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη που αντί να στελεχώνει το ΕΣΥ με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, επιτάσσει γιατρούς και τους μετακινεί από μονάδα σε μονάδα. Την πολιτική αυτή την εφαρμόζει σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω πανδημίας.

«Τέρμα πια στην απαξίωση και την υποκρισία – Όχι στη διάλυση των Νοσοκομείων».”