Κορωνοϊός – Βρετανία: Αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας 1.564 θανάτων σε ένα 24ωρο

Οι θάνατοι αυξήθηκαν σε ημερήσια βάση κατά 50% σε μία εβδομάδα – Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, ωστόσο ο Τζόνσον αρνείται να αποκλείσει σκληρότερα μέτρα

Αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας με 1.564 νεκρούς λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού σε μία ημέρα κατέγραψε η Βρετανία. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα δείχνουν να υποχωρούν ενώ μειωμένες είναι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στις πλέον επιβαρυμένες περιοχές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Υγείας, οι ημερήσιοι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται οι θάνατοι να ξεπερνούν τους 100.000 από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει τάση για μείωση των κρουσμάτων. Σήμερα ανακοινώθηκαν 47.525 νέες μολύνσεις, μειωμένες κατά 23,7% έναντι της περασμένης Τετάρτης.

Ο Μπόρις Τζόνσον αρνείται κατηγορηματικά να αποκλείσει νέους, σκληρότερους περιορισμούς, ωστόσο σημειώνει ότι υπάρχουν σημάδια ότι τα αυστηρά μέτρα ήδη έχουν αρχίσει να θέτουν την πανδημία υπό έλεγχο.

Κάμψη παρουσιάζουν και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου και τα Νοτιοανατολικά, αν και οι αριθμοί των νοσηλευομένων είναι ιδιαίτερα υψηλοί και πάνω από τα υψηλά επίπεδα του πρώτου κύματος. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το εθνικό σύστημα υγείας θα δεχθεί άνευ προηγουμένου πίεση μέχρι τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, η Ντάουνινγκ Στριτ εξετάζει όλες τις διαθέσιμες επιλογές, από τον περιορισμό του take away και των αγορών, μέχρι το κλείσιμο κι άλλων επιχειρήσεων και την απαγόρευση άσκησης με φίλους στους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ προειδοποίησε ότι οι επόμενες ημέρες αποτελούν κλειδί και θα δείξουν εάν το lockdown λειτουργεί. Η απόφαση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων αναμένεται το Σαββατοκύριακο.