Καλόγριες-σταρ του TikTok: Έχουν 40.000 followers, απίθανα viral βίντεο

Μια ομάδα καθολικών καλογριών έχουν κάνει αίσθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις viral προκλήσεις που τολμούν να δοκιμάσουν στο TikTok.

Οι «Κόρες του Αγίου Παύλου» (Daughters of Saint Paul), ένας λογαριασμόςπου διευθύνεται από τις καλόγριες στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης, έχει συγκεντρώσει πάνω από 45.000 οπαδούς στο TikTok και τα βίντεό τους έχουν συνολικά 6 εκατομμύρια προβολές.

Η αδερφή Μπέθανι, που αποκαλείται «καλόγρια των ΜΜΕ», εξήγησε ότι η πλατφόρμα είναι ένας νέος τρόπος για να βοηθήσουν στην διάδοση του μηνύματός τους. Μιλώντας για το βίντεο «It’s Tricky», η ασδερφή Μπέθανι εξήγησε στο ChurchPOP: «Είδα την τάση να αναδύεται στο TikTok και σκέφτηκα: Θα μπορούσαμε να το κάνουμε τέλεια εμείς οι καλόγριες. Η αποστολή μας στην Εκκλησία είναι να φέρουμε τον Ιησού κοντά στον κόσμο χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μορφές μέσων» ανέφερε. «Εξακολουθούμε να δοκιμάζουμε πράγματα και να βρίσκουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την πλατφόρμα. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες στο TikTok, γι’ αυτό θέλουμε να είμαστε εκεί».

Οι καλόγριες έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς, με πολλούς να κάνουν εγκωμιαστικά σχόλια για να δείξουν την εκτίμησή τους. «Πώς κατέληξα να βλέπω καλόγριες να κάνουν προκλήσεις του TikTok, ούτε που το φανταζόμουν. Αλλά ανυπομονώ» έγραψε κάποιος με έναν άλλο να σχολιάζει: «Δεν είμαι καθολικός αλλά πραγματικά τις λάτρεψα» με έναν τρίτο να λέει: «Είναι τόσο χαριτωμένο, λατρεύω αυτές τις μοναχές».
Οι κόρες του Αγίου Παύλου είναι μια ρωμαιοκαθολική διεθνής θρησκευτική εκκλησία που ιδρύθηκε το 1915 στην Ιταλία, αλλά τώρα έχει κέντρα σε όλο τον κόσμο.