Bild για πρόταση Μητσοτάκη: Εντυπωσιακό το σχέδιο για ελευθερία στα ταξίδια με το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Bild», αναφέρεται στο σχέδιο της ΕΕ για ελεύθερα ταξίδια με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το δημοσίευμα της Bild έχει τίτλο «Εντυπωσιακό σχέδιο στην ΕΕ. Ελευθερία στα ταξίδια με εμβολιασμό. Πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού – Θα γίνει η κάρτα εμβολιασμού το νέο διαβατήριο;» και αναφέρεται στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι της Κομισιόν και θέλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό να είναι το «εισιτήριο εισόδου»για ταξιδιώτες στα σύνορα της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η σχετική πρόταση έφτασε την Τρίτη στο τραπέζι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισύναψε στην επιστολή του και ένα σχέδιο για το σχετικό πιστοποιητικό της ΕΕ.

bild-pisatopoiitiko-emvolio-1
bild-pisatopoiitiko-emvolio-2

Όπως γράφει η εφημερίδα η πρόταση-κλειδί της επιστολής προς την «αγαπητή Ursula» βρίσκεται στη διάθεσή της, όπως σημειώνειμ εννέα ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ειδική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τον κορωνοϊό.

«Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα είναι και ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν να εμβολιαστούν, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Η Ελλάδα η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καλοκαιρινό τουρισμό, πιέζει ώστε τα πράγματα να εξελιχθούν πιο γρήγορα. «Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι κρίσιμοι για να διασφαλιστεί ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών της ΕΕ και ταυτόχρονα η μείωση του δείκτη των κρουσμάτων, και με αυτόν τον τρόπο να τεθούν τα θεμέλια για την επιστροφή σε ένα κάποιο επίπεδο οικονομικής και κοινωνικής κανονικότητας το 2021», γράφει ο Μητσοτάκης, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Τονίζει ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να παραμείνουν εθελοντικοί και να μην αποτελούν προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού.  Επισημαίνει, δε, ότι οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί μάλλον έχουν άλλη άποψη. Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έσπευσε στα τέλη Νοεμβρίου να ανακοινώσει την υποχρέωση εμβολιασμού για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων. Οι διηπειρωτικές πτήσεις της Qantas θα ξεκινήσουν ξανά την 1η Ιουλίου.