ΑΧΑΪΑ: Αντίδραση στις υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομειακών μονάδων – Από την «Αριστερή παρέμβαση»

Οι πρόσφατες καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας για υποχρεωτικές μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού μεταξύ νοσοκομειακών μονάδων σε Αχαΐα και Κεφαλλονιάς, αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά το συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας του λαού εν μέσω πανδημίας. Η ανακύκλωση του υγειονομικού προσωπικού για να καλυφθούν τα μπαλώματα που έχει δημιουργήσει η διαχρονική πολιτική υποβάθμισης διάλυσης της δημόσιας υγείας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν οδηγήσει σε σοβαρή υπολειτουργία-διάλυση, περιφερειακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Παραμένει πιστή στον πρωταρχικό της στόχο της ιδιωτικοποίησης της υγείας, στόχος που έχει αποτυπωθεί τόσο από τα στόματα υπουργών της στο παρελθόν όσο και από την πρόσφατη έκθεση Πισσαρίδη που προτείνει συνέργειες μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και αύξηση της αυτονομίας, διοικητικής και οικονομικής, των δημόσιων νοσοκομείων.
Την ίδια στιγμή που προχωρά σε δαπάνες δισεκατομμυρίων για νέους πολεμικούς εξοπλισμούς, μειώνει τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία για το 2021 εν μέσω πανδημίας!
Η δε απάντηση της κυβέρνησης στα διαρκή αιτήματα του υγειονομικού κινήματος για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, κάλυψη όλων το οργανικών θέσεων, υποδομές, εξοπλισμό είναι ο εμπαιγμός και εσχάτως η στοχοποίηση τους από την ηγεσία του υπ. Υγείας για τις υγειονομική διαχείριση των περιστατικών Covid!
Στεκόμαστε στο πλευρό του υγειονομικού κινήματος και στον αγώνα που δίνουν για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Απαιτούμε άμεσα να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
Εδώ και τώρα, πρέπει το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βγει μπροστά με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες για να ανατραπεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Να βάλουμε τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες μπροστά για δουλειά, υγεία, ελευθερίες.

Be the first to comment on "ΑΧΑΪΑ: Αντίδραση στις υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσοκομειακών μονάδων – Από την «Αριστερή παρέμβαση»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.