ΠΑΤΡΑ: Επίθεση του ΚΙΝΑΛ Αχαΐας σε Πελετίδη για «θεσμική εκτροπή» – «Φαλκιδεύουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών»

Η Ν.Ε. Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής παρακολουθεί με εντεινόμενη ανησυχία τη στάση στης Δημοτικής Αρχής της Πάτρας που το τελευταίο χρονικό διάστημα διολισθαίνει σε ολοκληρωτικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες συμβολικά αλλά και ουσιαστικά φαλκιδεύουν τη δημοκρατική βούληση των πολιτών.
Η διακηρυγμένη στάση της Δημοτικής Αρχής να μην εφαρμόσει την ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση διαδημοτικού φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του νερού από το φράγμα Πείρου- Παραπείρου, είναι όχι μόνο ακατανόητη αλλά και επικίνδυνη.
Παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ο Δήμος Πατρέων να γίνει συμμέτοχος στον υπό σύσταση Διαδημοτικό Φορέα Διαχείρισης και Λειτουργίας και να συμμετέχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για άφθονο, ποιοτικά καλύτερο και φθηνότερο νερό για τους Δημότες, με την πλειοψηφία του φορέα να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση Ά βαθμού , να μην συμμετέχει ιδιώτης και να μην είναι Α.Ε. , η Δημοτική Αρχή αρνείται αντιδημοκρατικά και παράνομα να υλοποιήσει και να προασπίσει την απόφαση αυτή.
Η στάση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας, ουσιαστικά καταδικάζει όχι μόνο τους δημότες της Πάτρας αλλά τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου να χάσουν τη διαχείριση του φράγματος που θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιώτη, με αποκλειστικά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας.
Μακροπρόθεσμα, η στάση αυτή διδάσκει δυστυχώς κάτι επικίνδυνο. Πως με την επίκληση αορίστως του «λαϊκού συμφέροντος», καταργούνται οι δημοκρατικές δικλείδες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ανατρέπονται επικίνδυνα βασικοί κανόνες γνήσιας και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των πολιτών.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη και τη Δημοτική αρχή της Πάτρας, να αναλογιστεί τις συνέπειες της στάσης αυτής και να επανέλθει στο δρόμο της δημοκρατίας και της υπεράσπισης των συμφερόντων των πολιτών, όπως έχει στοιχειώδη υποχρέωση.