Γερμανία: Ο αρχηγός του CSU “καλύτερος υποψήφιος καγκελάριος” για CDU/CSU

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Σέντερ αποτελεί τον “καλύτερο υποψήφιο Καγκελάριο” για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Der Spiegel ενόψει του Συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), από το οποίο το Σάββατο θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος – και ενδεχομένως υποψήφιος για την Καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όπως φαίνεται στην δημοσκόπηση, το 38% των πολιτών θεωρεί τον κ. Σέντερ ως τον πολιτικό με τον οποίο η Χριστιανική Ένωση θα μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές, ενώ ακολουθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU Φρίντριχ Μερτς με 19% και Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 11%, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν με 9% και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και υποψήφιος για την ηγεσία του CDU, ‘Αρμιν Λάσετ, με 4%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ο Μάρκους Σέντερ έχει την μεγαλύτερη διείσδυση στους ψηφοφόρους των CDU και CSU, αλλά και της Αριστεράς, ο κ. Μερτς προηγείται σημαντικά στις προτιμήσεις υποστηρικτών των Φιλελευθέρων (FPD) και της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης για την Καγκελαρία αναμένεται να αναδειχθεί τους επόμενους μήνες και δεν είναι απαραίτητο να είναι ο επόμενος αρχηγός του CDU. Μέχρι τώρα ο κ. Σέντερ έχει αποφύγει να δηλώσει εάν ενδιαφέρεται ή όχι, ενώ ο κ. Σπαν, έπειτα από την διαρροή, τις προηγούμενες ημέρες, της πληροφορίας ότι διερευνούσε τις πιθανότητές του μεταξύ των στελεχών του CDU, αναγκάστηκε και δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι ο υποψήφιος Καγκελάριος στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ