(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Άγνωστοι πέταξαν ογκώδη πέτρα – Υλικές ζημιές σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Περιμετρική –

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε παρκαρισμένο ΙΧ αυτοκίνητο επί της Βοηθητικής οδού της Περιμετρικής στη διαδρομή μεταξύ των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΠ και του καταυλισμού των Ρομά στον Ριγανόκαμπο Πατρών χθες Κυριακή γύρω στις 5 το απόγευμα όταν άγνωστοι πετώντας ογκώδη πέτρα έσπασαν το τζάμι του παραθύρου της θέσης του συνοδηγού.
Η κάτοικος της περιοχής ιδιοκτήτρια του οχήματος, είχε σταθμεύσει το όχημά της δίπλα στον φράκτη πλησίον των πλαϊνών μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας της Περιμετρικής σε σημείο όπου υπάρχει πλήρης οπτική επαφή με την κίνηση στην ανωτέρω οδό, προκειμένου να κάνει την καθημερινή απογευματινή της πεζοπορία. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό της βρήκε το τζάμι σπασμένο δεξιά στην πόρτα του συνοδηγού από μια μεγάλη πέτρα που κατέληξε στο κάθισμα του οδηγού ως αποτέλεσμα προσπάθειας διάρρηξης.
Την ώρα του συμβάντος, η ευθεία διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων της Παράπλευρης οδού της Περιμετρικής από τη συμβολή της οδού Αγίας Ειρήνης κοντά στη διασταύρωση της παλαιάς 5ης ΜΟΜΑ πλευρικώς των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΠ έως και την διασταύρωση στην οδό Αριστοτέλους της Περιβόλας είχε κόσμο που έκανε ποδήλατο, πεζοπορία και τρέξιμο γεγονός που υποδηλώνει το θράσος όσων προκάλεσαν τη ζημιά στο φως της ημέρας.
Το χθεσινό περιστατικό συμπληρώνει σειρά προβλημάτων που έχουν επισημανθεί σε δημοσιεύματα στα πατραϊκά μέσα ενημέρωσης για την συγκεκριμένη περιοχή των ανατολικών προαστείων της Πάτρας εξαιτίας της μη λήψης μέτρων προστασίας από τους αρμοδίους.
Είναι γνωστή η επικινδυνότητα από τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μηχανές με το ρίσκο παράσυρσης περιπατητών, ποδηλατών, δρομέων ιδίως το σούρουπο σε συνθήκες ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή του σχεδιαζόμενου ανατολικού πάρκου μοιάζει όλο και περισσότερο με γκέτο αν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια ζητήματα που επιζητούν λύση. Από τη μια, συμπολίτες χρησιμοποιούν την έκταση ως χωματερή αποθέτοντας κάθε λογής σκουπίδια αδιαφορώντας οτι εκεί κυκλοφορούν άνθρωποι και εισπνέουν τις επικίνδυνες βρωμιές. Από την άλλη, ο υπάρχον καταυλισμός των Ρομά και η ιδιόρρυθμη συμπεριφορά των εκεί διαμενόντων προς τους αθλούμενους, με ανήλικα άτομα Ρομά να κυκλοφορούν στη βοηθητική οδό της Περιμετρικής προσεγγίζοντας γυναίκες εν ώρα σωματικής άσκησης ζητώντας τους χρήματα και απευθυνόμενα σε αυτές με χυδαιότατες απειλητικές εκφράσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Όπως είναι αντιληπτό, κυριαρχεί ο φόβος ανά πάσα στιγμή για το τι μπορεί να συμβεί.
Εν μέσω υγειονομικής κρίσης και των επακόλουθων αυτής, για τους πολίτες των ανατολικών προαστίων της Πάτρας μια έξοδος από την οικία τους για σωματική άσκηση στον Ριγανόκαμπο έχει απομείνει για λίγες στιγμές χαλάρωσης από τις έγνοιες και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ιθύνοντες που δηλώνουν ότι νοιάζονται και φροντίζουν για την περιοχή να μην μεριμνούν ούτε για τη στοιχειώδη ασφάλεια των πολιτών.