(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Εκοιμήθη» ένας από τους πιο ταπεινούς ιερείς της πόλης – Σήμερα η κηδεία του π. Νικολάου

Ο π. Νικόλαος υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος κληρικός με πλούσιο  έργο στην ενορία του. Υπήρξε Λειτουργός άριστος και στοργικός πνευματικός πατέρας πολλών ψυχών Διακόνησε στην ιερατεία του τον Κύριο και τους ανθρώπους με πολλή αγάπη και διάκριση.

Ο  Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, εκτιμήσας το έργο του μακαριστού ιερέως, τον ανύψωσε εις Πρωτοπρεσβύτερο.
Μετά την συνταξιοδότησή του επί πολλά έτη υπήρξε συνεργάτης του π. Γαβριήλ Αθανασιάδη. Τελώντας όταν απουσίαζε αυτός την Θεία Λειτουργία στο Ευγηρείο  «Αγία Σκέπη» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών.

Με την αείμνηστη πρεσβύτερα Αθανασία, την αγαπημένη του παπαδιά, που τον στήριξε επάξια, σε όλες τις εκφάνσεις της οικογενειακής και ιερατικής του ζωής, να δημιουργήσει μια υποδειγματική οικογένεια με πέντε παιδιά, τον Γιώργο (συνταξιούχο εκτελωνιστή), τον Κώστα (ναυτικό πράκτορα), τον Τάκη (ηλεκτρολόγο), τη Σταυρούλα και την αείμνηστη Βάσω, ενώ τα έντεκα εγγόνια του ήταν το καμάρι του.

Η τοπική μας Εκκλησία τον έχει τιμήσει για την προσφορά του, ενώ παρόμοιες διακρίσεις έχουν γίνει και από Συλλόγους της περιοχής. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα(11/1) στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.