ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ανατριχιάζει η «αποκάλυψη» ότι οι τρόφιμοι στο Γηροκομείο κοινωνούσαν χωρίς μέτρα – Έφτασαν 26 τα κρούσματα

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορονοϊού στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα (Ίδρυμα της Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων) , καθώς στο πλαίσιο προγραμματισμένου ελέγχου που έγινε έχουν βρεθεί 26 τρόφιμοι και εργαζόμενοι θετικοί στο ιό.

Πληροφορίες του skaipatras.gr θέλουν τους τρόφιμους να κοινωνούσαν  στο Γηροκομείο χωρίς μέτρα από κληρικούς, χωρίς μέτρα προστασίας, κάτι που εντείνει τους φόβους γα περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο  μητροπολίτης Ιερώνυμος, καθησυχάζει ότι το ίδρυμα δέχθηκε  συγχαρητήρια κατά τους ελέγχους που έχει δεχθεί, από το κλιμάκιο Υγείας.

Άμεσα βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που προχώρησε σε 63 μοριακά τεστ και εντοπίστηκαν συνολικά 26 άτομα να νοσούν από κορονοϊό. Όλοι έχουν απομονωθεί σε ειδικούς χώρους του ιδρύματος, χωρίς ωστόσο, να έχουν μέχρι τώρα συμπτώματα.

Από το τεστ βρέθηκαν 13 ηλικιωμένοι θετικοί και 13  εργαζόμενοι. Να σημειωθεί πως στο Καλλιμανοπούλειο φιλοξενούνται 60 ηλικιωμένοι, ενώ 20 άτομα εργάζονται στο ίδρυμα της Εκκλησίας.

Στο Δημαρχείο Καλαβρύτων ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος έχει συγκαλέση έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας και των εμπλεκομένων φορέων