Εμβολιασμοί- Θεοδωρίδου: Γιατί επιλέχθηκαν οι άνω των 85 ετών – Τι ισχύει με εγκύους

Αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς το σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς για τα άτομα άνω των 85 ετών, η οποία είναι η πιο ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό.

Η ηλικία αποτελεί το σημαντικό παράγοντα αυξημένου κινδύνου, ανέφερε μεταξύ άλλων, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο η πλατφόρμα άνοιξε για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δύο δόσεις.

Η ίδια επεσήμανε τη σημασία και των δύο δόσεων του εμβολίου, λέγοντας ότι η πρώτη δόση είναι αυτή που φέρνει το αντιγόνο του εμβολίου και έτσι αναπτύσσονται αντισώματα, ενώ η δεύτερη εγκαθιστά περισσότερη ανοσία.

Αν κάποιος καθυστερήσει ή αναβάλλει την β’ δόση, αυτή είναι ανεπαρκής, τόνισε.

Με τους εμβολιασμούς τέθηκε το ζήτημα αν είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το εμβόλιο Covid φέρεται να είναι αδύνατο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση ή στην έγκυο ή στο κύημα, σημείωσε πρόσθεσε ωστόσο ότι η επίσημη σύσταση είναι να μην γίνεται εμβολιασμούς σε εγκύους.

Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες και επιταχύνει, ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας να είμαστε αισιόδοξοι και να χαρούμε αυτό το ταξίδι.

Πηγή: skai.gr