Χιονάνθρωποι…

????????????????????????????????????

Άρθρο – παρέμβαση του Προέδρου

του Δημοτικού Συμβουλίου

του Δήμου Πατρέων, Παναγιώτη Μελά

 

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στις 7 Ιανουαρίου 2021:

«Οι κομμουνιστές είναι υπέρ των φυλακίσεων και  των εξοριών …»

«Η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ είναι Τραμπιστές»

«Η  Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης ταυτίζεται   με τους Ναζί της Γερμανίας και τους Φασίστες της Ιταλίας που επικαλούνταν  το λαό»

«Δεν μπορείς να μιλάς για το λαό, εκπροσωπείς  το 5%»

«Τα έχετε (σ.σ. η Λαϊκή Συσπείρωση)  βρει με τον εργολάβο για το Φράγμα»

«Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής για δωρεάν νερό, στηρίζει τον Κόκκαλη και την Τράπεζα Πειραιώς γιατί πιθανόν να τα ‘’παίρνετε’’ από αυτούς».

«Εφόσον ένας κομμουνιστής έχει θεσμική θέση δε μπορεί ούτε να έχει άποψη , ούτε να την εκφράζει»

«Το δωρεάν  νερό στους Πατρινούς ευνοεί πρώτα και κύρια τους καπιταλιστές»

«Εσείς ως κομμουνιστές θέλετε τον καπιταλισμό γιατί χωρίς αυτόν δεν έχετε λόγο ύπαρξης»

«Το βασικό πρόβλημα σας(σ.σ.  της Λαϊκής Συσπείρωσης) είναι πως δε δέχεται να συνεργαστεί μαζί μας (σ.σ. την αντιπολίτευση)»

«Ότι οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ανεπάγγελτοι»

 

Ποιοι τα είπαν αυτά; Θα έλεγε κάποιος που δεν είναι γνώστης, πως είναι κάποιος Χρυσαυγίτης μέσα από τη φυλακή.

Κι όμως όλα τα παραπάνω, ειπώθηκαν από στελέχη της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και από άλλους τάχα «ανεξάρτητους» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.  Που με μία φωνή θέλησαν να «μαλώσουν» το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, που θέλει – και παίρνει – δωρεάν το νερό από το Φράγμα Πείρου Παραπείρου για τους Πατρινούς.

Τι είναι όμως αυτό που ενώνει κάποιες,  φαινομενικά, αντίπαλες παρατάξεις; Γιατί ενώ στη Βουλή σκοτώνονται «τάχα», εδώ είναι αδέρφια; Τι είναι αυτό που τους ωθεί να τσιρίζουν υστερικά, να βρίζουν, να συκοφαντούν;

Είναι ο φόβος.

Πως ο Πατραϊκός λαός αγωνίζεται, πως ενώνεται, πως βγάζει συμπεράσματα για το ποιοι τον οδήγησαν στη φτώχεια, στην ανεργία.

Έχουν χάσει τον ύπνο τους, βλέποντας πως η πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης  έχει την πλατιά υποστήριξη των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών της πόλης μας.

Στην πόλη μας λίγο – πολύ έχει ο καθένας την ιστορία του. Όσο και αν επιμένουν να λένε πως είναι κάτι το διαφορετικό, ξέρουμε καλά πως έρχονται από πολύ πίσω, πως εκφράζουν το γερασμένο,  το σάπιο και προσπαθούν να το επαναφέρουν πάλι.

Ο Πατραϊκός λαός, δε πρέπει να τους κάνει τη χάρη. Με ενότητα, με αγώνα για τα δίκια του, πρέπει να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του στο Δήμο και χέρι – χέρι με τη Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης να συνεχίσει να διεκδικεί και να κερδίζει.

 

Αν σε κάποιους φαίνονται ακατανόητη η στάση της αντιπολίτευσης, ίσως το παρακάτω ποίημα του Φώτη Αγγουλέ, να είναι χρήσιμο.

 

Προσπαθήστε συνάνθρωποι,

να τους καταλάβετε

τους χιονάνθρωπους.

Μας μισούνε γιατί,

ξέρουνε πως σαν έβγει ο ήλιος,

ό,τι είναι φτιαγμένο από χιόνι,

θα λιώσει.

 

Οι χιονάνθρωποι – Φώτης Αγγουλές.