Αναγνωστόπουλος σε ΣΚΑΪ 100,3: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί άνω των 85 -Πώς θα κλείνουν ραντεβού

Ανοίγει αύριο, Δευτέρα, η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση με τον εμβολιασμό πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός των ραντεβού γίνεται όταν έρχεται η σειρά της κάθε πληθυσμιακής ομάδας για την οποία υπάρχει προτεραιότητα.

Ανέφερε ότι εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα του έρχεται αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού.

Εξήγησε ότι θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού μέσα σε 3 ήμερες από την στιγμή οπού έρχεται το μήνυμα.

Επίσης θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα . είτε επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στο 13034.

Για τους πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα, το ραντεβού θα κλείνεται με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή, είτε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα στο 13034.
Πηγή: skai.gr