Γαλλία: Σχεδόν 20.000 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.814 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (21.703), που όμως απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της κυβέρνησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό σε κάτω από 5.000 την ημέρα.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 281 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός που συγκριτικά παρέμεινε σταθερός σε σχέση με την προηγουμένη (277).

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Γαλλία έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 67.431 νεκρούς επί συνόλου 2.747.135 μολύνσεων.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ενώ τόνισε πως η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις, όπως η αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων, των θεάτρων, των κινηματογραφικών αιθουσών και των χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ άλλων, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται ως την 20ή Ιανουαρίου τουλάχιστον, καθώς η διασπορά είναι υπερβολικά γρήγορη και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν πίεση.

Η κυβέρνηση του Μακρόν λαμβάνει μέτρα για να επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού απλοποιώντας τις ως εδώ πολύ περίπλοκες διαδικασίες, καθώς η αργή πορεία της ανοσοποίησης επικρίνεται από γιατρούς, επιστήμονες και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ