Ο κ. Πελετίδης υποχρεούται όχι μόνο να τηρεί τους νόμους και τους κανόνες αλλά και να τους διευρύνει περαιτέρω αφού αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός

 

Με το υπέρτατο θέμα του σεβασμού της δημοκρατίας κάνει ποδαρικό για το 2021 το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.

Θα πίστευε ο πολίτης ότι το θέμα του σεβασμού στις δημοκρατικές διαδικασίες, τους θεσμούς, τους νόμους, την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι κάτι αυτονόητο. Δυστυχώς τον διαψεύδει με την στάση του ο κ. Πελετίδης.
Η Δημοκρατία και οι νόμοι δεν είναι αλά καρτ και όλοι υποχρεούνται να σεβαστούν καλούμενοι να υπηρετήσουν και να διευρύνουν.
Ο κ. Πελετίδης υποχρεούται όχι μόνο να τηρεί τους νόμους και τους κανόνες αλλά και να τους διευρύνει περαιτέρω αφού αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός.
Ωστόσο, σιώπησε ηχηρά όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Θεοδωρικάκος κατακρεούργησε τον Κλεισθένη, ακρωτηριάζοντας την απλή αναλογική και δίνοντας υπερεξουσίες στην Οικονομική Επιτροπή όπου η παράταξή του έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
Ενώ η παράταξη του, Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί σε άλλους δήμους αυτά που ο νόμος ορίζει και δεν σταματά τις διεκδικήσεις μόνο εκεί, εδώ στην Πάτρα ο ίδιος πρώτος δεν τα εφαρμόζει. Χρησιμοποιεί τις λειτουργίες του Δήμου για ίδιο κομματικό όφελος, βάζει τρικλοποδιές στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, (ηλεκτρονική παρουσία του δήμου, γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη παρατάξεων, συγκρότηση Επιτροπής Διαβούλευσης κ.α.).
Αποκορύφωμα η δήλωσή του ότι δεν υλοποιεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει την περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς.