Ντόναλντ Τραμπ: Facebook, Instagram και Twitter μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του τουλάχιστον μέχρι την ορκωμοσία Μπάιντεν

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε στον λογαριασμό του την απόφαση του Facebook για «μπλόκο» στον Ντόναλντ Τραμπ – «Μεγάλος ο κίνδυνος να του επιτρέπουμε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα»

«Μπλόκο» στο προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook ανακοίνωσε ο ιδρυτής της πλατφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μάλιστα η απαγόρευση τίθεται τουλάχιστον μέχρι την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Πλέον και μετά το χάος που επικράτησε χθες στην Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορεί να κάνει αναρτήσεις στο προφίλ του.

Ο Ζούκερμπεργκ, σε ανάρτησή του στο Facebook εξήγησε ότι ο κίνδυνος να επιτρέψουν στον Τραμπ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα είναι μεγάλος, μετά και την παρακίνηση των αιματηρών επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

Ο λογαριασμός του θα κλειδωθεί «τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες» ωστόσο θα μπορούσε να μείνει κλειδωμένος για πάντα, ενώ το ζήτημα θα επανεξεταστεί τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί με ειρηνικό τρόπο η μεταβίβαση της εξουσίας.

mz

Ήδη, το Twitter και το Instagram έχουν προσωρινά κλειδώσει τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ, καθώς επέμεινε σε ατεκμηρίωτους χαρακτηρισμούς για το αποτέλεσμα των εκλογών.