Μ. Δερμιτζάκης: Με σόκαραν οι εικόνες από τα Θεοφάνια – Φόβοι να μην γίνει σε εθνικό επίπεδο ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη

Σοκαρισμένος από τις εικόνες που καταγράφηκαν τα Θεοφάνεια δήλωσε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. «Με σόκαρε πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία» τόνισε, εκφράζοντας φόβους να μην γίνει σε εθνικό επίπεδο ότι συνέβη στη Θεσσαλονίκη τους προηγούμενους μήνες, με αύξηση των κρουσμάτων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη στοιχεία πως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά «έγιναν παραπάνω μεταδόσεις». «Το είδαμε στα λύματα και το περιμένουμε στα κρούσματα» δήλωσε.

Αναφερόμενος στα Θεοφάνεια, σημείωσε ότι «δεν είναι θέμα πίστης, είναι θέμα καθαρών επιστημονικών στοιχείων». «Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν σωστή η αυστηροποίηση των μέτρων πριν από το άνοιγμα των σχολείων. Έκανε δε λόγο για μια παραπάνω θυσία που ζητήθηκε από τον κόσμο προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία και σημείωσε ότι με τις χθεσινές εικόνες είναι εμφανές ότι αυτό είτε αυτό δεν θα συμβεί, είτε τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι μετά από λίγο.