Κύπρος: 427 κρούσματα κορονοϊού και 2 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Δύο θανάτους και 427 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Αξιοσημείωτος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσηλευτήρια, οι οποίοι ανέρχονται σε 196 και αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα. Ο ένας από τους δύο θανάτους, αφορά άνδρα 63 ετών, ο οποίος κατέληξε στο σπίτι του χωρίς να πάσχει από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

– Δύο άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 140.

– 196 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 49 σε σοβαρή κατάσταση, ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

– Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11.576 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

– 427 (ποσοστό θετικότητας 3,69%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην Κύπρο σε 26.208.

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

– Γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

– Άντρα ηλικίας 63 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο σπίτι του.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 140, εκ των οποίων: 94 άντρες (67%), και 46 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.

Από τους 49 ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι 26 είναι διασωληνωμένοι, οι έξι νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 17 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ