ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος του Τραμπ για ευρωπαϊκά και ρωσικά θέματα

Ο Ράιαν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, υπέβαλε την παραίτησή του και το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, υποστήριξε επίσης ότι η δέσμευση του Τραμπ για μια “ομαλή μεταβίβαση” της εξουσίας στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν είχε εν μέρει στόχο να αποτρέψει περαιτέρω παραιτήσεις συνεργατών του, κάτι όμως που δεν φαίνεται ότι θα το πετύχει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Τάλι, που ήταν Διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών και Ρωσικών Υποθέσεων, παραιτήθηκε με αφορμή τις χθεσινές ταραχές στην Ουάσινγκτον.

Από την πλευρά του, ο ασκών χρέη υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Τσαντ Γουλφ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Κάλεσε όμως τον Τραμπ να καταδικάσει την πολιτική βία, μία ημέρα αφότου οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

“Βλέπουμε ορισμένους υποστηρικτές του προέδρου να χρησιμοποιούν βία ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπών. Αυτό είναι απαράδεκτο”, τόνισε στην ανακοίνωσή του. “Αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι παράλογες και ικετεύω τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν με τον εντονότερο τρόπο τη βία που σημειώθηκε χθες”, πρόσθεσε.

Ο Γουλφ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του Τραμπ, ώστε να παραμείνει το υπουργείο επικεντρωμένο στην αντιμετώπιση απειλών και στη διαδικασία της ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ