Εισβολή στο Καπιτώλιο: Δημοσιογραφικά αντανακλαστικά από ΕΡΤ και Σκάι

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πρώτη την είδηση και σε συνεχή ροή έως τις 5.30 το πρωί κάλυψε τα ιστορικά γεγονότα στις ΗΠΑ

Η δημόσια τηλεόραση και το κανάλι του Φαλήρου ήταν τα μόνα κανάλια που επέδειξαν χθες τα αυτονόητα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά στο πρωτοφανές γεγονός της εισβολής στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Την είδηση έβγαλε πρώτη η ΕΡΤ στις 9.35 μέσω της ανταποκρίτριάς της στην Ουάσιγκτον Λένας Αργύρη στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Και από τις 10.25 και μετά η δημόσια τηλεόραση ματαίωσε όλο το πρόγραμμά της και μετέδιδε σε συνεχή ροή τα γεγονότα σε ένα μαραθώνιο που κράτησε ως τις 5.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό το επιβράβευσαν και οι τηλεθεατές καθώς η ΕΡΤ βρέθηκε χθες μπροστά σε τηλεθέαση (6,8%) τόσο από το OPEN (6,4%), όσο και από το MEGA (5,2%) που βγήκαν σε συνεχή ενημερωτική ροή με μεγάλη καθυστέρηση στις 10.45 και 23.15 αντίστοιχα.

Τα πρωτεία ωστόσο της τηλεθέασης κέρδισε μακράν ο ΣΚΑΙ (24,3%) που άρχισε κι εκείνος ένα ειδησεογραφικό μαραθώνιο από τις 10.15 μέχρι τις 2 το πρωί καλύπτοντας με όλο του το επιτελείο τα γεγονότα, ενώ ο ΑΝΤ1 δεν διέκοψε τις «Άγριες Μέλισσες» και άρχισε την ενημερωτική ροή τελευταίος στις 23.45.