Χάος στις ΗΠΑ – Το συγκλονιστικό εξώφυλλο του TIME: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση»

advertisement

Μια εικόνα από τη χθεσινή εισβολή στο Καπιτώλιο διάλεξε για εξώφυλλό του το περιοδικό TIME – «Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας» γράφει το περιοδικό

«Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση» είναι ο τίτλος που επέλεξε το περιοδικό TIME για το εξώφυλλό του, μετά τα πρωτοφανή και ιστορικά γεγονότα που έγιναν χθες στις ΗΠΑ, όταν οπαδοί του Τραμπ έκαναν εισβολή στο Καπιτώλιο, προκαλώντας σκηνές χάους.

Το TIME διάλεξε για εξώφυλλο μια φωτογραφία από τους αστυνομικούς του Καπιτωλίου να κρατούν όπλα μέσα στην αίθουσα της Γερουσίας.

«“Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, δεν θα παραδεχτούμε ποτέ!”, είπε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλήθος υποστηρικτών που είχε προσκαλέσει στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου. Τον άκουσαν και υπάκουσαν. Μέσα σε λίγες ώρες, ένα πλήθος αυτοαποκαλούμενων επαναστατών, με σημαίες να κυματίζουν υπέρ του Τραμπ, είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο. Σκαρφαλώνοντας σκαλωσιές και σπάζοντας παράθυρα, γέμισαν τις μαρμάρινες αίθουσες. Μέσα στο κτήριο έπεσαν, καθώς οι νομοθέτες και το προσωπικό αναγκάστηκαν να καλυφθούν και δακρυγόνα γέμισαν τη Ροτόντα του Καπιτωλίου. Για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, η Αμερική δεν θα είχε μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας», αναφέρει το περιοδικό TIME.

Σύμφωνα με το περιοδικό, μόλις ο Τραμπ φύγει από τον Λευκό Οίκο, το κόμμα του θα είναι πιο διασπασμένο και ηττημένο απ’ ότι πριν φτάσει σε αυτή. «Η πραγματική απειλή για την Αμερική μπορεί να μην είναι ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αλλά ότι μπορεί».