Μεικτές τάσεις στη Wall Street

Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης στη Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,79% στις 30.654 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,26% και διαμορφώνεται στις 3.737 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,72% στις 12.736 μονάδες.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Ράφαελ Γουόρνοκ κερδίζει τις επαναληπτικές εκλογές για μία έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ απέναντι στη Ρεπουμπλικάνα νυν γερουσιάστρια Κέλι Λέφλερ. Επίσης ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Όσοφ συγκεντρώνει το 50,2% των ψήφων και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Ντέιβιντ Περντιού το 49,8%, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων. Αν επικρατήσουν και οι δύο δημοκρατικοί αυτό ισοδυναμεί με ισοπαλία με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να πρέπει να ψηφίσει για να δώσει στο κόμμα τον έλεγχο της Γερουσίας.

Ορισμένοι στη Wall Street φοβούνται ότι μια Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερους φόρους και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εταιρείες και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και την ευρύτερη αγορά. Από την άλλη αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης να διευκολύνει την έγκριση πρόσθετων δημοσιονομικών κινήτρων, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση σε εταιρείες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία κορονοϊού.

Οι τεχνολογικές μετοχές θα μπορούσαν να πληγούν περισσότερο, όπως αναφέρει το CNBC, εάν οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Γερουσία. Oι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές θα μπορούσαν να πλήξουν τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου περισσότερο από μετοχές άλλων κλάδων.

Η Apple και το Facebook σημειώνουν πτώση πάνω από 2%.

Στο μέτωπο του κορονοϊού και της οικονομικής στήριξης, η Goldman Sachs αναμένει ένα ακόμα μεγάλο πακέτο τόνωσης ύψους $600 δισ. αν οι δημοκρατικοί αναλάβουν τη Γερουσία.

Οι μετοχές της United Airlines ενισχύονται κατά 1% και της Carnival Corp κατά 0,6%.

Οι μετοχές της JP Morgan και της Bank of America επίσης κινούνται ανοδικά κατά 2,5% και 4,4% καθώς ενισχύεται και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ απρόσμενα απέλυσαν πολλούς εργαζόμενους τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ μηνών καθώς τα ανεξέλεγκτα κρούσματα κορονοϊού προκάλεσαν ένα νέο κύμα περιορισμών, κρατώντας τους καταναλωτές μακριά από τα εστιατόρια, τα μπαρ και άλλα καταστήματα.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις της ημέρας, η ασφαλιστική εταιρεία UnitedHealth Group συμφώνησε, σήμερα, Τετάρτη να αγοράσει τη Change Healthcare έναντι 7,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για να ενισχύσει τον κλάδο των υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας στο τμήμα Optum.