Ιταλία: Αυξάνεται ο αριθμός θανάτων από κορωνοϊό- Μειώνεται το ποσοστό θετικών τεστ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό. Αναλυτικά, σήμερα τα κρούσματα ανέρχονται σε 15.378 και οι θάνατοι στους 649. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 135.106 διαγνωστικά τεστ, το 11,4% των οποίων προέκυψε θετικό.

Κατά την χθεσινή ημέρα, τα περιστατικά ήταν 10.800, με 348 θανάτους. Το δε ποσοστό θετικών τεστ, ήταν 13,8%. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο βρίσκονται 10 λιγότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς είναι 78 περισσότεροι. Σήμερα, πάντα, ο ιατρικός Σύλλογος Ιταλίας, έκανε γνωστό ότι έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό, άλλοι δυο γιατροί. Από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα έχουν πεθάνει 281 γιατροί.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, από τις 15 Ιανουαρίου σκέφτεται να τροποποιήσει, μερικώς, τον διαχωρισμό της χώρας σε διαφορετικές ζώνες, ανάλογα με την διάδοση του ιού. Όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, στις ήδη υπάρχουσες τρεις ζώνες (κίτρινη, πορτοκαλί και κόκκινη) το ιταλικό υπουργείο υγείας σκέφτεται σοβαρά να προσθέσει μια «λευκή ζώνη».

Όπως διαρρέει, η ζώνη αυτή θα χαρακτηρίζει τις πιο «ενάρετες περιοχές», (με δείκτη μετάδοσης του ιού κάτω από την μονάδα) και αναμένεται να επιτρέψει την σταδιακή επαναλειτουργία γυμναστηρίων και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων, θεάτρων, μουσείων και κινηματογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ