Χουάν Κάρλος: Μυστήριο με την υγεία του – Εντοπίστηκε υποβασταζόμενος στο Άμπου Ντάμπι

Ανησυχία προκαλεί φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον ισπανικό σταθμό Telecinco και δείχνει τον εξόριστο πρώην βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, να περπατά με την βοήθεια δύο σωματοφυλάκων σε λιμάνι στο Άμπου Ντάμπι.

Η φωτογραφία σύμφωνα με τον ισπανικό σταθμό τραβήχτηκε από Ισπανούς τουρίστες και δείχνει τον πρώην μονάρχη που γίνεται 83 ετών σήμερα, αρκετά… «εύθραυστο», γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

juan-carlos-volta-abu-dabhi-voitheia-somatofilakes

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί μια φωτογραφία του Χουάν Κάρλος από τότε που φωτογραφήθηκε ότι έφτασε στο Άμπου Ντάμπι -όπου διαμένει στην προεδρική σουίτα με κόστος 10.000 λίρες ανά διανυκτέρευση- στις αρχές Αυγούστου μετά την αναχώρησή του από την Ισπανία, αφότου οι Ελβετοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς που φέρεται να κατέχει.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βασιλιάς εδώ και αρκετά χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με οικονομικά σκάνδαλα αλλά τον περασμένο Μάρτιο και εν μέσω πανδημίας ο βασιλιάς Φελίπε αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα του και έκοψε το ετήσιο εισόδημα που λάμβανε από το παλάτι ο Χουάν Κάρλος, ύψους 194.000 ευρώ. Στις αρχές Αυγούστου ο Χουάν Κάρλος, που σχεδόν επί 40 χρόνια υπηρέτησε τη μοναρχία, αυτοεξορίστηκε και επί δύο εβδομάδες παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό ο τόπος της εξορίας του, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως είχε ζητήσει καταφύγιο σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στο Αμπού Ντάμπι.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, που παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014, με επιστολή του προς τον βασιλιά στις 3 Αυγούστου, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη χώρα του για να σώσει τη μοναρχία, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.