Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης – Ο πρώτος ανασχηματισμός Μητσοτάκη

Σήμερα το μεσημέρι στις δώδεκα θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι το 2021 η κυβέρνηση θα βρίσκεται ήδη στα μισά της θητείας της, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πως για την επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα θέλει ένα κυβερνητικό σχήμα «καμικάζι» που θα μπορεί, με δεδομένο το τέλος της πανδημίας, να πατήσει γκάζι και να τρέξει το κυβερνητικό έργο. Υστερα από ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα για τα σημεία τα οποία θέλουν διόρθωση. Ενα στοιχείο που φαίνεται πως θα έχει ο πρώτος ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ενίσχυσή της με βουλευτές, κυρίως σε θέσεις υφυπουργών. Σε αρκετές περιπτώσεις οι τεχνοκράτες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και με δεδομένο πως δεν φέρνουν και ψήφους, θα αντικατασταθούν.

Ο ανασχηματισμός πάντως δεν αποκλείεται να κρύβει εκπλήξεις, όπως μετακινήσεις ακόμα και πρωτοκλασάτων υπουργών, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο που είναι και η βιτρίνα της κυβέρνησης. Το κατά πόσον βέβαια θα είναι σαρωτικός ή όχι, είναι αποκλειστική απόφαση του πρωθυπουργού, αν και οι «γαλάζιες» επιλογές, όσον αφορά τουλάχιστον τα πρώτης γραμμής υπουργεία, είναι περιορισμένες. εδομένου ότι αναμένεται αξιοποίηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το λεγόμενο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, προσώρας τουλάχιστον, έχει ολοκληρωθεί.