Super League 1, Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1: Όσκαρ ανατροπής οι Αγρινιώτες

O Παναιτωλικός πήρε μια απίθανη νίκη στο Αγρίνιο για 14η αγωνιστική της Super League 1, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και έχασε και πέναλτι επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ, με τις αλλαγές του Δέλλα (Μανθάτης, Ματσόλα, Τζανακάκης) να είναι οι… πυλώνες της ανατροπής! Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Στάικο, ο Σωτηρίου έπιασε το πέναλτι του Μάζουρεκ, κόκκινη ο Νέιρα

Τι ματς είδαμε σήμερα στο Αγρίνιο. Φανταστικό, με σασπένς, με ανατροπή και τελικά ο Παναιτωλικός κέρδισε τον ΟΦΗ με 1-0 χάρις σε 2 γκολ που πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μεντίνα, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ταχάρ, Τσιγγάρα στον άξονα, τουε Μάζουρεκ, Αριγίμπι στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Βέργο. Ετσι η τετράδα της άμυνας «συν» το «6άρι» Τσιγγάρα ήταν κάτω των 21 ετών.

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Βούρο, Διαμάντη, Σελίμοβιτς στα στόπερ, τον Ουές δεξιό μπακ-χαφ, τον Κοροβέση αριστερό, τους Μεγιάδο, Στάικο στον άξονα, τους Νέιρα, Στάρτζεον μεσοεπιθετικούς (η τετράδα ήταν σε ρόμβο) και τον Σαρδινέρο στην κορυφή της επίθεσης.

«ΒΑΡΥΣ» ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΦΗ

Στην «εξίσωση» της αναμέτρησης πρέπει να έχουμε πως στο Αγρίνιο έβρεχε δυνατά τόσο πριν την αναμέτρηση, όσο και ορισμένες φορές κατά τη διάρκειά της, άρα υπήρχε και ο παράγοντας «βαρύς αγωνιστικός χώρος». Παρότι το γήπεδο διαθέτει πολύ καλό χλοοτάπητα και σύγχρονο αποστραγγιστικό σύστημα. Κάτι που εύλογα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών. Παρόλα αυτά το «πάλεψαν».

Το πρώτο ημίωρο, και κάτι παραπάνω, «ανήκε» στον ΟΦΗ. Ηταν εκείνος που κρατούσε μπάλα και απείλησε ουσιαστικά με τους Νέιρα (6′, σουτ που μπλόκαρε ο Κνετ), Κοροβέση (10′, μετά από λάθος του Τσιγγάρα όπου η μπάλα κόλλησε σε παράλληλή του, ο Στάρτζεον βγήκε στην αντεπίθεση, η μπάλα κόλλησε και σε αυτόν, κατέληξε στον αριστερό του μπακ-χαφ που σούταρε λίγο άουτ μέσα από την περιοχή) και Σαρδινέρο (28′, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, όμως ο Κνετ και ο Λιάβας τον έκλεισαν και ο Αυστριακός γκολκίπερ έδιωξε). Οι Στάρτζεον, Σαρδινέρο ήταν ορεξάτοι και δημιουργούσαν πολλούς «πονοκεφάλους».

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ «ΓΕΜΙΖΕ», ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν φανεί απειλητικοί μόνο μία φορά με τον Μάζουρεκ, όμως τότε πήραν ορισμένα μέτρα στο γήπεδο, πρέσαραν ψηλά και με κορυφαίο τον Βέργο, μετέφεραν ως ένα βαθμό το παιχνίδι στο μισό των Κρητικών. Μάλιστα ο φορ τους είχε και μία καλή στιγμή στο 43′.

Ετσι η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως οι φιλοξενούμενοι «κυριάρχησαν» με την μπάλα στον αέρα. Ισως και ελέω γηπέδου τα «καναρίνια» τη σήκωσαν πολλές φορές (είχαν και αρκετές στατικές φάσεις), όμως οι προσπάθειές τους (κυρίως του Μάζουρεκ), δεν απέφεραν για εκείνα καρπούς.

1/18 ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ!

Σέντρα στο 2ο μισό, οι «κυανοκίτρινοι» απείλησαν μόλις στα 22 δευτερόλεπτα με τον Βέργο και για περίπου 5 λεπτά «έκλεισαν» τον ΟΦΗ στα καρέ του. Ο Αριγίμπι πήγαινε στο 1 vs 1, σε αυτό το διάστημα κέρδισαν μεταξύ άλλων 3 κόρνερ, αλλά το 50′ τους βρήκε με 1/18 εύστοχα γεμίσματα, δείγμα πως υστερούσαν πάρα πολύ με την μπάλα στον αέρα. Ως επί το πλείστον είχαν κακά χτυπήματα και δεν απειλούσαν.

ΤΟ «ΜΙΣΟ» ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΡΤΖΕΟΝ

Ετσι φτάσαμε στο 55′ οπότε οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων μετά την ανάπαυλα. Ο Ουές έκανε τότε τη σέντρα, ο Στάρτζεον έπαιξε γρήγορα και έξυπνα για τον Στάικο που από κοντά πλάσαρε εύστοχα τον Κνετ.

Ετσι άλλαξαν τα δεδομένα και λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στα… τάρταρα. Σε κάθετη προς τον Αριγίμπι που του έγινε στο 57′, μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σελίμοβιτς. Η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου μετά από αρκετά λεπτά και ο ρέφερι Παπαδόπουλος ενημερώθηκε να τη δει στο VAR. Χρειάστηκε και εκείνος χρόνο και τελικά η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε στο 66′. Ο Μάζουρεκ όμως έκανε κακή εκτέλεση, ο Σωτηρίου έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία, μπλόκαρε, κράτησε το μηδέν και οι Κρητικοί έδειχναν ως το «αφεντικό» του ματς.