(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Ένα διαφορετικό…Πάρκο των Χριστουγέννων έφερε γιορτινό κλίμα

Μια χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη νότα έφερε και φέτος το Πάρκο των Χριστουγέννων στο Αίγιο, προσαρμοσμένο στις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Στολισμένο και φωτεινό, το Πάρκο των Χριστουγέννων σε συνδυασμό με την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αποτέλεσε μια γιορτινή «όαση» για τους Αιγιαλείς, που είχαν την δυνατότητα να κάνουν σύντομη βόλτα και να πάρουν μια «Χριστουγεννιάτικη γεύση» σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Οι περιορισμοί και τα μέτρα ασφαλείας δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων δια ζώσης και έτσι η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., επιστράτευσε μια ψηφιακή έκδοση του Πάρκου των Χριστουγέννων που κράτησε συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους από 21 έως 31 Δεκεμβρίου, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο.

Οι καθημερινές διαδικτυακές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν 28.000 προβολές με καθημερινό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους!

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και τη συμμετοχή φορέων, καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, εικαστικών και άλλων συμμετεχόντων, το Πάρκο των Χριστουγέννων ήρθε στο Σπίτι, φέρνοντας ψηφιακά το γιορτινό κλίμα.

Εικαστικά εργαστήρια με Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Χριστουγεννιάτικες γεύσεις και μουσική από το ΔΙΕΚ Αιγίου, παρουσιάσεις από έθιμα των Χριστουγέννων, αφηγήσεις παραμυθιών από ξεχωριστούς καλεσμένους, κινηματογραφικό παιχνίδι και βέβαια ξεχωριστές μουσικές από τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και τη χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των εκδηλώσεων ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος που φιλοξένησε εξαιρετικούς καλεσμένους στην εκπομπή «Στο δάσος με τα βιβλία γιορτάζεις κάθε μέρα», με αφηγήσεις Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και συνεντεύξεις , με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΜΕ Αιγίου και μοιράζοντας βιβλία αλλά και αναψυκτικά από την εταιρία ΚΡΙΝΟΣ.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν και τα μουσικά σχήματα που έπαιξαν ζωντανά από το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης» συγκεντρώνοντας χιλιάδες προβολές αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου με εκατοντάδες μηνύματα.

Οι διαδικτυακές δράσεις θα συνεχιστούν με ένα μεγάλο διαδικτυακό αφιέρωμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Αιγιάλειας με τίτλο η «Αιγιάλεια του Πολιτισμού» που θα προβάλλεται καθημερινά από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στις 19:00 από τη σελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο facebook και το youtube.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση του Πάρκου των Χριστουγέννων, στη φυσική αλλά και διαδικτυακή του έκδοση.