Παντελής Θαλασσινός: Ο δικός του «ιός της παραπληροφόρησης» μέσα από το «καφενείο» του Facebook

Ο γνωστός τραγουδοποιός… αράζει στο «καφενείo» του Facebook, εκφέροντας ελαφρά τη καρδία ανειδίκευτες θεωρίες και απόψεις που ξεκινούν από τα Ελληνοτουρκικά  και φτάνουν μέχρι τη φονική πανδημία

Την ώρα που οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα, έχουν φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα και την οριστική νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό, ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός με ανάρτησή του μέσα από το προσωπικό του “καφενείο”, όπως χαρακτήρισε την σελίδα του στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αντί για εμβόλια βλέπει γύρω του φυσιολογικούς ορούς.

Μέσα σε 34 λέξεις ο τραγουδιστής του “Ανάθεμα σε” αποφάσισε να εκφράσει δημόσια τη σκέψη του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κύμα αντιδράσεων με τους διαδικτυακούς του φίλους να επαναστατούν στην κυριολεξία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μέσω του εκπροσώπου της Μιχάλη Γιαννάκου να απειλεί με νομικές κινήσεις, εκείνον και κάθε υποστηρικτή ψεκασμένων απόψεων.

Στην ανάρτηση του ο Παντελής Θαλασσινός ανέφερε τα εξής:

«Εγώ που δεν πιστεύω τίποτα, που είμαι καχύποπτος, που δεν τους εμπιστεύομαι και τους θεωρώ θρασείς και δειλούς, γιατί πιστεύω ότι η ένεση που έκαναν οι ίδιοι είναι φυσιολογικός ορός; Θα μπορούσε ή μπα;».

thalassinos__1_

Το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο αναρτήθηκε την ώρα που ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων έδειχναν εικόνες από τους εμβολιασμούς της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μέσα σε ελάχιστα λεπτά έκανε τον γύρω του διαδικτύου. Απέσπασε εκατοντάδες μηνύματα, άλλα που τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης άποψης και άλλα περισσότερο προσβλητικά, που ανάγκασαν τον τραγουδιστή μετά τον ντόρο, να αποσύρει τον δημόσιο χαρακτήρα του και να το μετατρέψει σε πιο ιδιωτικό, με αποτέλεσμα να το βλέπουν πλέον μόνο οι προσωπικοί του φίλοι.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου ο Παντελής Θαλασσινός επέστρεψε και πάλι στην προσωπική του σελίδα αναρτώντας ένα μακροσκελέστατο κείμενο μέσα από το οποίο προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το Facebook από το προσωπικό του καφενείο μέχρι τον πασατέμπο του, ενώ παρότρυνε τους πάντες να περιηγηθούν στην σελίδα του, όπου μεταξύ των τραγουδιών του (που τώρα κυκλοφορούν και σε stick 4GB σε σχήμα πιστωτικής κάρτας όπως ενημερώνει) εκφράζει κάθε είδους άποψη η οποία εκτός από τον φονικό ιό σχετίζεται με την ΑΕΚ, την αγαπημένη του Πάρο, μέχρι τα Ελληνοτουρκικά και το Oruc Reis.

«Επαναλαμβάνω ότι η ανάρτηση μου που ενόχλησε δεν είναι καταφατική ούτε κατηγορηματική και δεικτική. Έχει δυο ερωτηματικά και προφανέστατα είναι όπως όλα τα σχόλια του fb… Διαβάστε τη ξανά με τα σημεία στίξης… Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος ότι καταδεικνύει και ειρωνεύεται γιατρούς, λειτουργούς, η κάτι παραπάνω από ότι συζητάμε ή σατιρίζουμε στο καφενείο μας… Γιατί τι άλλο από καφενείο είναι το fb?
Δεν απευθύνεται σε κάποιον προσωπικά, απλώς δήλωσα καχύποπτος…και ότι δεν μ αρέσουν τα πολιτικά σόου…” αναφέρει ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει “Το φέισμπουκ είναι το καφενείο μου. Και όσοι το λαμβάνουν πολύ σοβαρά, μάλλον αυτή είναι η ζωή τους… Είναι ο πασατέμπος μου… Αν το σκαλίσετε το προφίλ μου θα βρείτε βρισιές τσακωμούς και πειράγματα, βωμολοχίες αλλά και παρά πολλές άλλες σοβαρές σκέψεις… Ό,τι δηλαδή γίνεται στο καφενείο».

Στη συγκεκριμένη μάλιστα ανάρτηση ο ίδιος παραδέχεται πως όχι μόνο πιστεύει στο εμβόλιο αλλά θα το κάνει κιόλας:

«Έχω γνώση για την αγωνία των γιατρών και των νοσηλευτών και αναγνωρίζω την αγωνία τους Πιστεύω στο εμβόλιο αλλά θέλω να το κάνω τελευταίος ! Εδώ όμως έχει γίνει σκύλευση, ακόμη και του έργου μου απ τα ΜΜΕ επειδή έγραψα στο fb αυτό που μπορούν να διαβάσουν οι φίλοι μου. Έχουμε μπει σε άλλο πλαίσιο ζωής, που το fb είναι η προσωπικότητα του καθενός μας; (Ερωτηματικό)
Είναι μια εικονική πραγματικότητα ας το παραδεχθούμε..
Ο πασατεμπος μας
Ζητώ συγνώμη από τους γιατρούς, γιατί τους παραπλάνησαν τα ΜΜΕ…».

Το “Πρώτο Θέμα” ακολούθησε την προτροπή του γνωστού τραγουδοποιού και περιηγήθηκε στην σελίδα του και διαπίστωσε πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο Παντελής Θαλασσινός έκανα ένα είδος συνωμοσιολογικών αναρτήσεων στο Facebook, καθώς κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά και τον Αύγουστο όπου είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις, όταν έγραψε για κατασκευασμένους ιούς, έλεγχο με GPS, υποχρεωτικό εμβόλιο με αριθμό ΑΜΚΑ και άλλα.
Τότε, μάλιστα, είχε μπει στην διαδικασία να διαγράψει και τις δύο αναρτήσεις, τη μία μετά την άλλη, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Ο ίδιος μάλιστα τον Σεπτέμβριο καλούσε τον κόσμο να βγει έξω και να διασκεδάσει ελεύθερα :

“Τι να την κάνεις την ζωή με μάσκα, γάντια, 800 ευρώ σε 5 μήνες (όχι για όλους), χωρίς αγκαλιές και φιλιά και με τον φόβο μην πεθάνεις; Βγείτε, διασκεδάστε, γιατί η βαλίτσα πάει μακρυά… και τους συμφέρει…Βρείτε και μια γωνία χωρίς κάμερες και κλάψτε την ελευθερία μας, το Θεό και το παρελθόν”.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Παντελή Θαλασσινού, χρονικά η πρώτη που αφορά τον κορωνοϊό γράφτηκε στις 28 Φεβρουαρίου, μόλις δυο μέρες μετά την επιβεβαιωμένη εμφάνιση του ιού στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Από τότε και μέχρι σήμερα φαίνεται πως παρέμεινε πιστός στον τρόπο σκέψης του, καθώς μιλούσε για τον ιό της παραπληροφόρησης και του αναίτιου ξεσηκωμού που μέχρι τότε είχε “κατασπαράξει” την πόλη της Κίνας Ουχάν ενώ απειλούσε και την Ευρώπη:

“Πανδημία τεράστια ο ιός της παραπληροφόρησης.. Άραγε είναι πανούκλα, ή λέπρα ο ιός αυτός, που δικαιολογεί τόσο μεγάλο ξεσηκωμό, και πανικό; Αρκεί να σας πω, ότι οι εισαγωγές από Κίνα έχουν παγώσει. Η οικονομία της δέχεται ένα γερό χτύπημα λόγω του ιού. Έχει 1873 θύματα, ενώ κάθε βδομάδα στην Κίνα πεθαίνουν 5000 άτομα από ατυχήματα… Δηλαδή στα 1,4 δις ανθρώπων πέθαναν μέχρι τώρα 1.873. Η αναλογία είναι ένας στο εκατομμύριο 1/1.000.000… Σαν να λέμε στην Ελλάδα 10 (δέκα) άνθρωποι… Έχοντας υπ’ όψη, ότι η πληροφόρηση μας είναι μόνο Reuter’s και Δυτικά πρακτορεία ειδήσεων… ψυχραιμία και λογική θέλει κι όχι άδειασμα των supermarkets”.