Μυτιλήνη: Μέσα από το κελί συντόνιζε τη διακίνηση ναρκωτικών αξίας άνω των… 200.000 ευρώ!

Ο 47χρονος συντόνιζε από το κελί του την προμήθεια, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών, επικοινωνώντας με τους συνεργούς του με κωδικοποιημένη ορολογία

Ένας 47χρονος Έλληνας που είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος που διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Λέσβο και εκτιμάται ότι διέθεσε τουλάχιστον 500 γραμμάρια κοκαΐνης και οκτώ κιλά ακατέργαστης κάνναβης, εξασφαλίζοντας έσοδα άνω των 200.000 ευρώ!

Παρά τα προσεκτικά μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν τα μέλη του κυκλώματος, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης και της Ο.Π.Κ.Ε. το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, εντοπίστηκε ένας 37χρονος Έλληνας που οδηγούσε φορτηγό στη Μυτιλήνη. Στην ανατρεπόμενη καρότσα του οχήματος, βρέθηκε κρυμμένη μέσα σε φορτίο με… καλαμπόκι μια αεροστεγής συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 700 γραμμαρίων που είχε προμηθευτεί ο ίδιος από την ηπειρωτική χώρα!

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθη και ένας 35χρονος Έλληνας, ενώ ταυτοποιήθηκαν ο φυλακισμένος αρχηγός και ένας 28χρονος αλλοδαπός συνεργός τους. Η έρευνα για την δράση τους κράτησε τέσσερις μήνες, καθώς είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο με παρακολουθήσεις προσώπων και επικοινωνιών που οδήγησαν στην χαρτογράφηση της δομής της σπείρας και την εξάρθρωσή της.

Ο 47χρονος συντόνιζε από το κελί του την προμήθεια, την απόκρυψη και την διακίνηση των ναρκωτικών, επικοινωνώντας με τους συνεργούς του με κωδικοποιημένη ορολογία. Στην διακίνηση διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται και τουλάχιστον άλλα 27 άτομα, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 23 που δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις σε σπίτια και άλλους χώρους των μελών της σπείρας, κατασχέθηκαν ένα σπαθί με λάμα μήκους 70 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο στιλέτο με λάμα μήκους 11 εκατοστών, δυο πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, περίπου 300 γραμμάρια μαγειρικής σόδας που χρησιμοποιούνταν για τη νόθευση της κοκαΐνης, ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με τρεις κάμερες, οθόνη και καταγραφικό και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση ναρκωτικών.

Η δικογραφία με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης περιλαμβάνει τα κακουργηματικά αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της προμήθειας, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.