Ο Σωκράτης θα κάνει πιο… σοφό τον Ολυμπιακό!

Αν μπορεί να γίνει ας γίνει τώρα. Αν η Αρσεναλ θέλει να δώσει τον Σωκράτη πέντε μήνες νωρίτερα από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του (δικό της θέμα) τότε εφόσον ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει, να το κάνει. Θα έλεγα και θα έγραφα το ίδιο για κάθε ελληνική ομάδα που θα το προσπαθούσε.

Ο Σωκράτης είναι ότι συνδέει τώρα πια εκείνη την Εθνική Ομάδα του 2014 με το σήμερα. Ενας ζωντανός μύθος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια προσωπικότητα που όμοιά της δεν υπάρχει άλλη τώρα πια.

Δεν αναφέρομαι μόνο στην αξία του ως παίκτης αλλά κυρίως στον χαρακτήρα του, στα ηγετικά προσόντα του,τις παραστάσεις που έχει από το ποδόσφαιρο παίζοντας για χρόνια στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή καίει τον Ολυμπιακό να βάλει έναν παίκτη στο κέντρο της άμυνάς του.

Ισως, να τον καίει όμως να βάλει έναν πρωταγωνιστή. Έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον κορυφαίο της γενιάς του. Μετά την αποχώρηση του Τοροσίδη και τη αναμενόμενη αποχώρηση του Αβραάμ, οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από παίκτες με παραστάσεις και εμπειρίες.

Παίκτες που η προσωπικότητά τους θα κυριαρχήσει στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο. Ο Σωκράτης είναι φτιαγμένος από τέτοια πάστα. Παίκτης που παίρνει πρωτοβουλίες μέσα στο γήπεδο και βγάζει τους συμπαίκτες του από τη δύσκολη θέση. Παίκτης που έχει άποψη, γνώμη και δεν περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις με την εξέδρα.

Στα τριάντα δύο του μπορεί να γίνει ηγέτης της άμυνας και να καλύψει κενά που τυχόν προέλθουν από μεταγραφές. Ο Σωκράτης θα έρθει από την Αρσεναλ. Η μεταγραφή του θα συζητηθεί και θα ενισχύσει την εντύπωση ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ψωνίζουν ανά πάσα στιγμή από το πάνω ράφι στο οποίο εξακολουθεί να περιλαμβάνεται ο Παπασταθόπουλος.

Ο Ολυμπιακός θα προσθέσει στο δυναμικό του την πιο εμβληματική προσωπικότητα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου. Μαζί με τον Κώστα Φορτούνη θα συνθέσει το πιο πετυχημένο δίδυμο Ελλήνων παικτών της τελευταία δεκαετία.

Το ότι ο Σωκράτης είναι κουμπάρος με τον Βασίλη Τοροσίδη δεν συμπεριλαμβάνεται στους λόγους για τους οποίους οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτησή του. Μην τα μπερδεύουμε. Μπορεί βέβαια να είναι ένα λόγος για να επιτευχθεί η μετακίνηση. Σε κάθε περίπτωση ο Σωκράτης μπορεί να κάνει πιο σοφό τον Ολυμπιακό…..