ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ: ”Μελιμέρα” δεν θα ξανακούσουμε από την Εύα

«Καλό ταξίδι, γλυκιά Εύα, των βιβλίων, της ζωής, που δεν σου χαμογέλασε η τσιγκούνα, όπως της χαμογελούσες εσύ τόσο πλουσιοπάροχα… θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη, αγαπημένη μου… θρηνούμε την απώλειά σου».
Με αυτά τα λόγια αποχαιρετά η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας Αναστασία Ευσταθίου τη νηπιαγωγό Εύα Κανατσέλη που απεβίωσε μετά από γενναία μάχη. «”Μελιμέρα” πια δεν θα ξανακούσουμε από την Εύα. Μέλι δεν έσταζε η ζωή της αλλά η ψυχή της όλη έσβησε χρονιάρες μέρες η καλή συνάδελφος, η εμπνευσμένη νηπιαγωγός, αυτή που πήρε από το χέρι δεκάδες νήπια και τους γονείς τους μαζί σε στράτες του πολιτισμού, του βιβλίου, της ποιότητας μα κυρίως της ουσίας. Αφησε πίσω της χαρά, αποδοχή, δόσιμο, μεγάλες αγκαλιές να χωράνε όλα τα νηπιάκια της μέσα αλλά και αφάνταστη λύπη σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί της για να δώσαμε χαμόγελα κι ελπίδα στα παιδιά της Αβύθου και όχι μόνο. Είχε εργαστεί και στο 2ο νηπιαγωγείο Ακράτας, αφήνοντας το ίχνος της» προσθέτει.
ΤΑΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος:
«Η Εύα προσέφερε επί 22 έτη ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εκπαίδευση και στους μικρούς μαθητές της προσχολικής αγωγής. Εργάστηκε για μια εικοσαετία περίπου στο Νηπιαγωγείο Αβύθου, στο οποίο υπηρέτησε αρκετά έτη ως Προϊσταμένη. Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει στους δικούς της ανθρώπους, στο Νηπιαγωγείο Αβύθου, αλλά και στα εκπαιδευτικά δρώμενα της περιοχής μας».

ΑΘΗΝΑ ΣΚΑΝΔΑΜΗ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη σημείωσε:
«Επρόκειτο για μια συνάδελφο γεμάτη αγάπη για τα παιδιά, πάθος για τη δουλειά της και για τη ζωή, δημιουργική και γεμάτη ιδέες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».
ΕΛΕΝΗ ΔΙΔΑΧΟΥ
Η συντονίστρια Εκπαιδευτικου Εργου Προσχολικής Αγωγής Ελένη Διδάχου ανέφερε: «Ενας ζωντανός, χαρισματικός άνθρωπος έφυγε από κοντά μας, αλλά θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας, με τη ζωντάνια, το κέφι, τις ιδέες και τη δημιουργικότητα που την χαρακτήριζε. Εύα, καλό ταξίδι, με ήρεμη ψυχή και αγάπη στην καρδιά. Οι εμπειρίες που μοιραστήκαμε μαζί σου, θα μείνουν πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας, με αγάπη και εκτίμηση».
H εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα και ώρα 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Σελιανιτίκων. Σύμφωνα με την επιθυμία της εκλιπούσης, αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν χρήματα για το Nηπιαγωγείο Αβύθου στον εξής λογαριασμό: GR0601103040000030477682147 (Δικαιούχος: ΣΣΚ Νηπιαγωγείο Αβύθου Κανατσέλη).