Περιπέτεια για δύο Πατρινούς – Τους απεγκλώβισαν από χαράδρα

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε η πεζοπορία στο βουνό για δυο νεαρούς Πατρινούς που εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στην Καρυά και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, το βράδυ της Τρίτης.

 

Ο 18χρονος και 20χρονος ξεκίνησαν την ανάβαση, χωρίς να φέρουν ειδικό εξοπλισμό και μέσω μονοπατιών που ακολούθησαν, βρέθηκαν σε σημείο που δεν μπορούσαν να προχωρούσαν άλλο. Οταν έπεσε το σκοτάδι, και έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους, ακινητοποιήθηκαν σε μεγάλο υψόμετρο, σε χαράδρα που «βλέπει» στον ποταμό Γλαύκο.
Ζήτησαν βοήθεια μέσω του 199 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών και κάλεσαν και τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης «112», παρέχοντας τη δυνατότητα στους άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, να εντοπίσουν το ακριβές στίγμα τους.

 

Απαιτητική και ιδιαιτέρως δύσκολη αποδείχθηκε η διαδικασία προσέγγισης τους, ακόμα και για τους έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους Εμακίτες. Χρειάστηκαν παραπάνω από μια ώρα αναρρίχησης, πεζοπορίας και καταρρίχησης για να βρεθούν δίπλα στους εγκλωβισμένους, που εντόπισαν καλά στην υγεία τους.
Οπως πληροφορείται η «Π», ήταν η πρώτη φορά που οι δυο φίλοι επιχείρησαν να «περπατήσουν» στο βουνό.