Ο Ακάρ κλείνει το 2020 με νέα επίθεση: Έλληνες πολιτικοί προκαλούν επισκεπτόμενοι τα νησιά του Αιγαίου

Ως μας έχουν συνηθίσει οι Τούρκοι πολιτικοί, μετά τις επιθετικές δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ πήρε τη σκυτάλη ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αφού επιτέθηκε στην Ελλάδα, για την στρατιωικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, θυμήθηκε το “ἐπανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως”, βγήκε και στον ιδιοκτησίας Τούρκου προέδρου, τουρκικό σταθμό A-Haber, να επιτεθεί εκ νέου στη χώρα μας, σαν μία ευχή για καλή χρονιά λίγες ώρες πριν φύγει το 2020.

Σχολιάζοντας το νέο θέμα που ενδιαφέρει την Τουρκία, τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων, ο Ακάρ είπε πως η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. “Ενώ τα ζητήματα πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια”, είπε.

Αναλύοντας για άλλη μία φορά την τουρκική προπαγάνδα περί αδικαιολόγητης στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου από την Ελλάδα, ο Ακάρ σημείωσε πως “σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί”.

“Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας” κατέληξε.

Πέτρος Κράνιας