Κορωνοϊός – Βουλγαρία: Σάλος από τη μεταφορά των εμβολίων σε φορτηγά… για λουκάνικα!

Ειρωνικά σχόλια στα social media για την απόφαση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας να μεταφέρει τις πρώτες δόσεις εμβολίων της Pfizer σε φορτηγά για λουκάνικα

Αφορμή για περιπαικτικά σχόλια από χρήστες των social media έδωσε η απόφαση της κυβέρνησης της Βουλγαρίας να μεταφέρει την πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer που έλαβε, σε φορτηγά… για λουκάνικα!

Οι κούτες με τα εμβόλια που καλύπτουν περί τις 10.000 δόσεις, βγήκαν από τα συγκεκριμένα φορτηγά και αποθηκεύτηκαν σε παλιά ψυγεία σοβιετικού τύπου, ώστε να διατηρηθούν στους -70 με -80 βαθμούς Κελσίου.

Οι φωτογραφίες των φορτηγών για λουκάνικα, τα οποία συνοδεύονταν από οχήματα της αστυνομίας, προκάλεσαν θυμηδία στο διαδίκτυο, με τους χρήστες, μάλιστα, να «ανεβάζουν» επεξεργασμένες εικόνες, που παρουσιάζουν λουκάνικα με το λογότυπο της Pfizer!

loukaniko_pfizer

O υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας στράφηκε κατά των χρηστών αυτών, λέγοντας ότι τα αστεία ήταν «ακατάλληλα» και επιμένοντας ότι τα εμβόλια μεταφέρθηκαν σωστά.

«Η Βουλγαρία δεν είναι η μόνη χώρα όπου οι ιδιωτικές εταιρείες εφοδιαστικής παρέχουν μεταφορικές υπηρεσίες», δήλωσε ο Κοσταντίν Ανγκέλοφ, σύμφωνα με τους New York Times.

loukanika1

Ωστόσο, είπε ότι οι επόμενες αποστολές του εμβολίου θα παραδοθούν χρησιμοποιώντας όχημα που παρέχονται από τους κατασκευαστές.

Σημειώνεται πως η Βουλγαρία αναμένει να λάβει άλλες 57.000 δόσεις τον Ιανουάριο.