ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – Διαδικτυακά κάλαντα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σήμερα το πρωί, η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να διοργανώσει σε συνεργασία με τον «Φάρο του Κόσμου» από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, αλλά και τις κατά τόπους Περιφερειακές Ομοσπονδίες-μέλη της απ’όλη την Ελλάδα (Φλώρινα, Ξάνθη, Λάρισα, Ορχομενός, Αθήνα, Ασπρόπυργος, Κάτω Αχαΐα, Καλαμάτα, Ηράκλειο Κρήτης) πρωτοχρονιάτικη διαδικτυακή εκδήλωση με κάλαντακαι ευχές στην αξιότιμη κυρία Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασίλειος Πάντζος, ευχαρίστησε θερμά την κυρία Πρόεδρο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την αληθινή της ευαισθησία για τα προβλήματα των Ελλήνων Τσιγγάνων. Ανακοίνωσε ότι η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, τιμώντας τη διπλή επέτειο για το 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 50 χρόνια από το Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά το 1971 στο Λονδίνο, θα επιδιώξει να διοργανώσει Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομά τον Απρίλιο στην Αθήνα. Ζήτησε να τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και να κάνει η αξιότιμη κυρία Πρόεδρος την έναρξη των εργασιών του. Επιπλέον, διακήρυξε το 2021ως έτος Παιδείας για τους Έλληνες Τσιγγάνους.

Στη συνέχεια ακούστηκαν από φωνές παιδιών Ρομά από όλη την Επικράτεια ευχές για καλή χρονιά,υγεία, ευημερία και πρόοδο. Ενώ, στάλθηκαν και μηνύματα ισότητας, αλληλεγγύης, καταπολέμησης του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ακραίας φτώχειας.

Η κα Πρόεδρος εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για τις ευχές και τα κάλαντα. Αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασιλείου Πάντζου να τεθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ρομά υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επιπλέον, χαιρέτισε την πρωτοβουλία να διακηρυχθεί το 2021 ως έτος παιδείας για τους Έλληνες Τσιγγάνους. Ευχήθηκε από την πλευρά της τα καλύτερα για τους Έλληνες Ρομά και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για τα δικαιώματα όλου του κόσμου. Διατύπωσε την ευχή «Μακάριτου χρόνου οι συνθήκες να επιτρέψουν να είμαστε όλοι μαζί από κοντά».