Χρειαζόταν εντολή πρωθυπουργού;

Του Βασίλη Χιώτη

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση, είναι πως κάποιες φορές για να γίνει το αυτονόητο, χρειάζεται να παρέμβει προσωπικά ο πρωθυπουργός.

Εδώ και δύο μέρες, οι πολίτες παρακολουθούν να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ ούτε κανένα υγειονομικό κίνδυνο διατρέχουν, ούτε η κατάστασή τους ή η ηλικία τους το επέβαλλε.

Με το πρόσχημα πως θα πρέπει να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν, ποζάρισαν με τεντωμένο το μπράτσο , Γενικοί Γραμματείς, διοικητές σε νοσοκομεία που έχουν να δουν ασθενή με κορωνοϊό κάτι μήνες και γενικώς στελέχη που είτε εμβολιάστηκαν είτε όχι, δεν έπεισαν κανέναν παραπάνω να εμβολιαστεί.

Το μήνυμα το έδωσε η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία όταν εμβολιάστηκε. Οι υπόλοιποι απλώς ήθελαν να τους μιμηθούν και να κομπάσουν πως έκαναν κι αυτοί το εμβόλιο.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από την Δευτέρα κι αποφασίστηκε, ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών να διακοπεί. Αλλά δεν διακόπηκε. Οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν, έγινε κι ένας μικρός χαμός στο «Σωτηρία» με γιατρούς και νοσηλευτές που έμειναν να περιμένουν την σειρά τους και το πρόβλημα λύθηκε την Τετάρτη, όταν έδωσε την εντολή ο πρωθυπουργός.

Ήταν ένα ακόμα μάθημα για την κυβέρνηση, πως μπορεί να πάνε όλα λάθος, όταν δεν κάνεις το σωστό, με τον σωστό τρόπο.

Εκεί που η κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει βαθιά ανάσα, επειδή οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα ξεκίνησαν ομαλά και δεν έμεινε πίσω από την Ευρώπη,  κόντεψε να απολογηθεί, επειδή ορισμένα από τα στελέχη της δεν έχουν δράμι μυαλό στο κεφάλι τους και δεν συνομιλούν με την κοινωνία.

Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Με παρέμβαση του πρωθυπουργού επιταχύνθηκαν οι αποφάσεις για να απαλλαγούν από βάρη οι χαμηλοσυνταξιούχοι όταν αγοράζουν τα φάρμακά τους. Χρειαζόταν να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να επιλυθεί και πάλι ένα αυτονόητο ζήτημα, το οποίο μάλιστα έκανε σημαία η αντιπολίτευση;

Αυτό όμως είναι ένα ζήτημα για τους υπουργούς, που για να δράσουν χρειάζονται εντολή από τον πρωθυπουργό.

Κι ας ελπίσουμε πως την χρονιά που ανατέλλει, τέτοιου είδους ζητήματα που απαιτούν απλώς απλή λογική, να μη χρειάζονται και πάλι εντολή του πρωθυπουργού για να επιλυθούν…