Καιρός – Πρωτοχρονιά: Ψυχρή εισβολή με βροχές και καταιγίδες μετά τα Θεοφάνεια

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένουμε ανήμερα την Πρωτοχρονιά, με εξαίρεση το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, όπου δεν θα λείψουν οι βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Την Πέμπτη βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, αλλά ο καιρός ανήμερα την Πρωτοχρονιά βελτιώνεται

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

 

Σήμερα Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

kairos_ditika_protoxronia

ΠΕΜΠΤΗ 31-12-2020 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα δυτικά και από το βράδυ στα ανατολικά, θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

kairos_pramoni_emy

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-01-2021 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

kairos_animera_emy