Τουρκία: Τηλεοπτικό κανάλι άντεξε μόλις 26 μέρες μετά την πρεμιέρα – Γιατί ο Ερντογάν του έριξε «μαύρο»


Κάτι λιγότερο από έναν μήνα διήρκεσε η λειτουργία του νέου τηλεοπτικού σταθμού OLAY TV στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο λειτούργησε για μόλις 26 ημέρες με τον ιδιοκτήτη του να δηλώνει πως οι πιέσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν ήταν ασφυκτικές, κάτι που οδήγησε τον σταθμό στο «λουκέτο».

Το στιγμιότυπο δε, ήταν χαρακτηριστικό. Λίγο πριν το τέλος εκπομπής, οι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο πλατό χειροκροτώντας συγκινημένοι τους τηλεθεατές και λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπεσε «μαύρο». Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι πιέσεις προς το τηλεοπτικό κανάλι εντάθηκαν όταν επέλεξε να μεταδώσει ζωντανά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, κάτι που όμως, είχε κάνει με όλες τις ΚΟ των κομμάτων.

Λίγο πριν το τέλος ο γενικός διευθυντής του OLAY TV Σουλεϊμάν Σαϊλάρ εμφανίστηκε στο δελτίο του καναλιού, και δήλωσε ότι ο ιδιοκτήτης δεχόταν μεγάλες πιέσεις, με την τηλεπαρουσιάστρια Ν. Μεγκιού να σχολιάζει δηκτικά ότι κλείνει «μέσα σε 26 μέρες. Στην ιστορία της τουρκικής τηλεόρασης αυτό είναι αρνητικό ρεκόρ».

«Το αμάρτημα για το μαύρο είναι αυτών που ασκούν πιέσεις, δεν είναι δικό μας» απάντησε ο Σαϊλάρ.

Δείτε το βίντεο: