ΠΑΤΡΑ: Έφτασαν τα εμβόλια στο Νοσοκομείο Ρίου συνοδευόμενα από περιπολικά της Αστυνομίας – Από αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί – Το 54% του προσωπικού έχει συναινέσει

Έφθασε, σήμερα το πρωί, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας το ειδικό όχημα που μετέφερε τα πρώτα εμβόλια κατά της Covid-19, συνοδευόμενο από περιπολικά οχήματα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και στα άλλα νοσοκομεία.

Επίσης, από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα κέντρα υγείας.

 

Η… αυλαία για την επιχείρηση “Ελευθερία” στην περιοχή μας, θα ανοίξει την  Τρίτη όπου θα γίνει ο πρώτος εμβολιασμός στο Νοσοκομείο του Ρίου, με πρώτο στη λίστα το υγειονομικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού.
Ηδη το 54% του προσωπικού έχει συναινέσει στην τέλεση του εμβολίου. Χθες πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την οργάνωση του εμβολιασμού.

«Εχει γίνει απόλυτη προετοιμασία και την Τρίτη θα ξεκινήσουμε στο ΠΓΝΠ με τη διενέργεια των πρώτων 40 εμβολίων» μας δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και πρόσθεσε ότι «το ΠΓΝΠ είναι ανάμεσα στα 9 νοσοκομεία της χώρας, μαζί με το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων, που επελέγησαν να εμβολιαστεί πρώτο το υγειονομικό τους προσωπικό».

Το στοίχημα είναι πλέον να ανταποκριθεί ο υγειονομικός κόσμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στον «Αγιο Ανδρέα» σε σύνολο 1.150 εργαζομένων οι 360 είπαν το «ναι».

 

Ο Πρώτος που θα εμβολιαστεί θα είναι ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε. ο Γιάννης Καρβέλης.