Να απολογηθεί στο Συμβούλιο o Δήμαρχος

 

Την εβδομάδα που πέρασε, εκδηλώθηκε μια κορυφαία πολιτική αντίδραση στην πόλη μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος Πατρέων αρνείται να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου.
Εικοσιοκτώ εκ των σαρανταεννέα Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Πατρέων αντιδράσαμε με κοινή ανοικτή επιστολή μας αφενός στην επιχειρούμενη παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη, με τις ευλογίες του Δημάρχου Πατρέων, αφετέρου στη θεσμική εκτροπή που προκύπτει από την -πρωτοφανή για τα δημοκρατικά δεδομένα- άρνηση υλοποίησης απόφασης του ανώτατου βουλευόμενου Οργάνου της πόλης των Πατρών.
Αυτή η επιστολή δυστυχώς έτυχε της περιφρόνησης -έως χλευασμού- από την πλευρά του Δημάρχου Πατρέων. Ακολούθησε η συμβολική αποχή μας από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στην πόλη μας και σε μια προσπάθεια δημοκρατικού συνετισμού του κ. Δημάρχου, τον οποίο καλέσαμε να επανέλθει στην δημοκρατική τάξη και δια αυτής της εκκωφαντικής οδού.
Το πράξαμε αυτό, παρά το γεγονός ότι η αποχή είναι έξω από τη λογική μας και από την πολιτική μας αντίληψη. Οφείλαμε να αντιδράσουμε και με αυτό τον συμβολικό ακραίο τρόπο, μήπως και ο κ. Δήμαρχος συνειδητοποιήσει την σημασία των αντιδημοκρατικών πράξεών του.
Δυστυχώς και αυτή τη φορά, ο κ. Πελετίδης δεν έδειξε κανένα στοιχείο προβληματισμού, αντιθέτως επιτέθηκε σε όλους εμάς.
Είναι πλέον προφανές, ότι ο κ. Πελετίδης έχει αποφασίσει να παραδώσει τη διαχείριση του Φράγματος Πείρου- Παραπείρου, δηλαδή το νερό των Πατρινών, σε ιδιώτη. Και όπως φαίνεται τίποτα δεν τον σταματάει. Ούτε καν το γεγονός ότι αναγκάζεται γι’ αυτό να διολισθήσει σε αντιδημοκρατικές μεθόδους και πρακτικές.
Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να πληροφορούμε τον Πατρινό για όσα διακυβεύονται και για όσα τον θίγουν.
Εμείς επιλέγουμε το καλό της πόλης. Και το καλό της πόλης υπαγορεύει να είμαστε παρόντες και να ελέγχουμε τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Πελετίδη ιδίως όταν παρεκτρέπονται εκ του νόμου και της πολιτικής ηθικής.
Και βεβαίως επιλέγουμε να συμβάλλουμε εποικοδομητικά με το λόγο μας και την ψήφο μας σε αποφάσεις που οδηγούν στην πρόοδο της πόλης μας.
Αυτό άλλωστε το έχουμε κάνει ξεκάθαρο προς όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, από την αρχή των μεταξύ μας συζητήσεων για το συγκεκριμένο θέμα και τον τρόπο αντίδρασής μας.
Γι’ αυτό το λόγο και στις επόμενες συνεδριάσεις τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» θα είμαστε εκεί, παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Να προτείνουμε και να αποφασίζουμε για την Πάτρα. Πάντα με γνώμονα τη Δημοκρατία, ακόμη και αν κάποιοι συνειδητά την παραβιάζουν.
Ο κ. Πελετίδης οφείλει να απολογηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παράδοση του νερού των Πατρινών σε ιδιώτη.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος
Επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!»