ΠΑΤΡΑ: Με αυστηρά μέτρα οι πιστοί στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία – Σε Μητρόπολη και Άγιο Ανδρέα

Τα πλέον ασυνήθιστα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, οι Χριστιανοί στην Ελλάδα, υπό τη σκιά της πανδημίας.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους να συμμετάσχουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί προγραμμάτισαν να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες, αλλά αυτό θα είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τ.μ. ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την Μητρόπολη Πατρών και τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα όπου τηρήθηκαν τα αυστηρά μέτρα, με μικρή συμμετοχή εντός και εκτός του Ιερού Ναού, με μάσκες και αποστάσεις αλλά και παρουσία της αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται ένας ένας για τη Θεία Κοινωνία και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις