ΠΑΤΡΑ: «Κόκκινα σημεία» για την Αστυνομία χρονιάρες μέρες – Σαρωτικοί έλεγχοι για συγκεντρώσεις και απαγορευτικά ρεβεγιόν!

Σε πλήρη εφαρμογή θα τεθούν τις επόμενες ώρες τα ειδικά μέτρα που θα ισχύσουν κατά τη φετινή εορταστική περίοδο ελέω του covid-19. Στην Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια τα τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και το μεσοδιάστημα αυτών, επί ποδός θα βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, με την «ελεύθερη» μετακίνηση να επιτρέπεται μέχρι τις 10 το βράδυ.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ που ήδη εφαρμόζεται στην Αχαΐα, περιλαμβάνεται η εντατικοποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις εντός των ορίων του νομού και στα σύνορα με τους όμορους νομούς. Σε όσους εντοπίζονται να μετακινούνται άσκοπα, επιβάλλεται το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και η επιστροφή στον τόπο αναχώρησής τους.
Παράλληλα, έλεγχοι γίνονται από τα αστυνομικά κλιμάκια και στις πόλεις για τη διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων, τόσο για τις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και για τη χρήση προστατευτικών μασκών και την τήρηση όσων ισχύουν για τις συναθροίσεις των πολιτών κατά τις εορταστικές
εκδηλώσεις.
Στην Πάτρα, βαρύτητα  θα δοθεί στα λεγόμενα «κόκκινα» σημεία. Σε χώρους δηλαδή, που ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να καταγραφούν φαινόμενα συγκέντρωσης και συνάθροισης πολιτών. Μεταξύ αυτών πλατείες και πεζόδρομοι με την πλατεία Γεωργίου να αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς εκτιμάται πως αρκετοί θα είναι αυτοί που θα θέλουν να την επισκεφθούν, έστω και στα «γρήγορα» για μια αναμνηστική φωτογραφία, με φόντο το Χριστουγεννιάτικο χωριό!