Η Κομισιόν στέλνει το εμβόλιο της Pfizer στις 27 χώρες της ΕΕ

Στο δρόμο για τις χώρες προορισμού τους βρίσκονται τα εμβόλια της Pfizer που αγόρασε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε tweet της η Κομισιόν με ένα βίντεο που δείχνει τα εμβόλια της Pfizer να συσκευάζονται, αναφέρει:

Αφού συσκευαστούν προσεκτικά, παρτίδες του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου για τον # COVID19 αποστέλλονται στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναχώρησαν ήδη τα πρώτα φορτηγά από την Πουρς

Εντωμεταξύ, όπως αναφέρουν από χθες ξένα ΜΜΕ αναχώρησαν ήδη τα πρώτα φορτηγά με προορισμό τις χώρες της ΕΕ, που μεταφέρουν φορτία του εμβολίου των Pfizer / BioNTech από τη μονάδα παραγωγής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη Πουρς του Βελγίου.

Τα πρώτα φορτία των εμβολίων θα περιλαμβάνουν γύρω στις 10.000 δόσεις για κάθε χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες του δανέζικου δικτύου TV 2 τα πρώτα φορτηγά αναχώρησαν χθες το πρωί με ιδιωτική και αστυνομική συνοδεία και χωρίς διακριτικά αν και παραμένει άγνωστο σε ποιες χώρες κατευθύνονται. Το σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει έναρξη των εμβολιασμών την ίδια μέρα, στις 27 Δεκεμβρίου και στα 27 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτρόπου Υγείας της Κομισιόν, Στέφαν ντε Κέερσμακερ, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν παραλάβει τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου με πρώτους να εμβολιάζονται μια νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. Την ίδια ημέρα αναμένεται να εμβολιαστούν και ο πρωθυπουργός και η ΠτΔ και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.