(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: «Απίστευτη» κοπή δέντρου καταγγέλλει η αντιπολίτευση – Διευκρινίσεις από την δημοτική αρχή

Μία απίστευτη εικόνα αντικρίσαμε σήμερα το πρωί στην είσοδο της έδρας του δήμου μας την Κάτω Αχαΐα.
Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε να έχει κοπεί ριζικά ένα δέντρο κουκουναριάς όπού βρισκόταν για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα στο γνωστό σε όλους μας “τριγωνάκι”.
Την εποχή λοιπόν που οφείλουμε όλοι μας να φυτεύουμε δέντρα και όχι να τα κόβουμε , είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε τη δημοτική αρχή τα εξής:
➡️Για ποιο λόγο κόπηκε το δέντρο
➡️Υπάρχει σχετική απόφαση της τοπικής κοινότητας
➡️Υπάρχει αντίστοιχη απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής
➡️Υπάρχει η σχετική άδεια από την υπηρεσία δόμησης
➡️Υπάρχει η ανάλογη άδεια από το δασονομείο
Θα παρακαλούσαμε το συντομότερο δυνατό η δημοτική αρχή να απαντήσει στα ερωτήματά μας και φυσικά να μας κοινοποιήσει όλες τις σχετικές αποφάσεις καθώς και όλες τις άδειες.
Διαφορετικά θα αναγκαστούμε να δανειστούμε την κατά λέξη δήλωση του κυρίου Τάκη Κουνάβη, σημερινού προέδρου του δημοτικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2018.
“…Μπράβο ξεφτέρια μου! Έτσι να αποφασίζετε καταστρέψετε τα πάντα ομοφώνως!”
Ξενοφώντας Μπαχράς
Δημοτικός Σύμβουλος

 

«Διευκρινίσεις για την κοπή ενός δένδρου»

 

 

Σχετικά με την κοπή δέντρου και τα σχόλια που διατυπώθηκαν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Άγγελος Καρατζάς προχώρησε στις παρακάτω διευκρινίσεις:

 

«Τη Δευτέρα (22/12) διαπιστώθηκε ότι το επίμαχο δέντρο είχε γείρει και ο κίνδυνος για την πτώση του, με το παραμικρό φύσημα του ανέμου, ήταν άμεσος και ορατός διά γυμνού οφθαλμού. Την κατάσταση αυτή διαπίστωσαν και οι υπηρεσίες του Δήμου.

 

Υπήρξε συνεπώς ανάγκη για άμεση παρέμβαση. Η αρχική πρόβλεψη ήταν για να κοπεί τμήμα του δέντρου που είχε ήδη σπάσει και σχεδόν αποκοπεί από τον κορμό του. Σε αυτήν την προσπάθεια διαπιστώθηκε ότι το δέντρο είχε σαπίσει εσωτερικά και το κόψιμό του ήταν αναγκαστική επιλογή.

 

Αυτή ήταν η κατάσταση που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετώπισα.

 

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες και στην αντιπολίτευση να αναζητήσει ένα πιο γόνιμο ρόλο από την άσκηση της αντιπολίτευσης του σάπιου δέντρου».