Β. Κικίλιας: Θα υπάρξουν και αστοχίες στο σχέδιο του εμβολιασμού

Στον μεγάλο σχεδιασμό του εμβολιασμού, το οποίο ποτέ στο παρελθόν δεν έχει εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα, για την Covid-19, και στην προετοιμασία που έχει γίνει στην Ελλάδα, ώστε να ξεκινήσει και να κυλήσει ομαλά η όλη διαδικασία μετά την παραλαβή των δόσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλας στην αποψινή ενημέρωση.

Νωρίτερα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες του σχεδίου “Ελευθερία”, το πώς θα γίνεται η αποθήκευση και η διακίνηση, πως θα κλείνονται τα ραντεβού, ποιες ομάδες πληθυσμού θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο.

“Το σύνολο του κράτος εργάζεται πυρετωδώς” ανέφερε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως είναι αναμενόμενο πως θα υπάρξουν και κάποιες αστοχίες, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα μέχρι να εμβολιαστεί το σύνολο της κοινωνίας.

Επανέλαβε ακόμη πως πρέπει να περάσουμε αυτές τις γιορτές σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο και να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και όσους αγαπάμε.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας. Σημειώνεται πως στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προστίθεται ένα ακόμη μέλος, ο κ. Μποζίκης, καθηγητής ψυχιατρικής στο ΑΠΘ.

Από την πλευρά της, η κ. Ράπτη σημείωσε πως η πανδημία έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγείας και ήδη τρέχουν προγράμματα στήριξης από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί το Εθνικό σχέδιο ψυχικής υγείας.

Β. Κουρλιμπίνη